Durant 3 dissabtes del mes d’abril les Escoletes Infantils Municipals d’Alcoi oferiran jornades de portes obertes, seran amb cita prèvia i amb un horari específic. Cal indicar que Alcoi és una de les ciutats de la Comunitat Valenciana amb més places d’educació pública per a l’alumnat de 0 a 3 per nombre d’habitant.
Aquest any les jornades de portes obertes es viuran de forma diferent a les Escoletes Infantils Municipals, estaran adaptades a la Covid-19 i seran amb aforaments reduïts, horaris per trams d’edat i amb cita prèvia. La visita a l’escola s’ha de fer sense els xiquets i xiquetes.
El calendari és el següent:
Escola Infantil Municipal «ZONA NORD», dissabte, 10 d’abril a les 9.30 hores per a les famílies dels infants nascuts els anys 2021 i 2020 i a les 11.30 h per als de 2019. Cal concertar cita en el telèfon 965335165 o eimazn@alcoi.org
Escola Infantil Municipal «JESUSET» dissabte 17 d’abril. A les 9.30 hores per als nascuts durant 2021, 11.30 hores els de 2020 i 12 hores els de 2019. Cita prèvia telefonant al 965330168 o per correu electrònic: eimajesuset@alcoi.org
Finalment el dissabte 24 d’abril serà la visita a l’Escola Infantil Municipal «BATOI», a les 9.30 hores per a les famílies dels infants nascuts els anys 2021 i 2020 i a les 11.30 h per als de 2019. Cal concertar cita trucant al 628183102 o per correu: eimabatoi@alcoi.org
És important assenyalar que per centres, l’EIMA Batoi té un total de 68 places, l’EIMA Zona Nord té 99 places i l’EIMA Jesuset del Miracle té 90 places. Igualment recordem que els tres col·legis, El Romeral, Miguel Hernández i Horta Major tenen cadascun 18 places d’aules per a l’alumnat de 2 anys. A més cal indicar que l’Escoleta Infantil de ‘El Partidor’ que també és pública i depén de Generalitat té 66 places, per tant en total hi ha 377 places d’Educació Pública de 0 a 3 anys a Alcoi.
Recordem que a les Escoletes és competència municipal tant la neteja com les instal·lacions i la contractació de personal. Es van adequar les instal·lacions per a poder atendre als grups ‘bombolla’ que es van fer. Són molt reduïts amb professorat estable i sense mesclar-se amb la resta ni tan sols en els espais comuns. També es va reforçar la neteja i contractat a 6 persones per garantir el bon funcionament del curs.
«Hem de destacar que Alcoi amb totes les places que s’ofereixen que són 377, és una de les ciutats de la Comunitat Valenciana que més places té en educació pública i gratuïta de 0 a 3 anys en relació amb la població del municipi», ha indicat el regidor d’Educació, Alberto Belda.
«Vull agrair personalment la implicació i dedicació de totes i tots els treballadors de les escoles infantils municipals en aquest curs. Han estat en primera línia garantint el dret a l’educació i facilitant la conciliació familiar amb la seua tasca», ha conclòs, Belda.