El Partit Popular demana en el ple que l’Ajuntament d’Alcoi realitze una intervenció paisatgista en la plaça Pintor Gisbert, també coneguda com El Parterre, per a eliminar la gespa artificial i introduïsca vegetació natural amb l’objectiu de recuperar el paper protagonista a la ciutat de la plaça i garantir la seguretat dels usuaris.

Després de diverses denúncies realitzades pel Partit Popular a causa de la lamentable situació en la qual es trobava la plaça, l’Ajuntament d’Alcoi va reformar en 2018 la plaça del Pintor Gisbert, popularment coneguda com a Parterre. Amb aqueixa intervenció, el Govern va eliminar la vegetació natural que històricament havia destacat en la plaça i va decidir substituir-la per gespa sintètica.

El resultat és que una de les escasses zones enjardinades del Centre d’Alcoi presenta un aspecte artificial, amb un tractament poc d’acord amb la declaració de Conjunt Històric Artístic que la zona va obtindre en 1982.

La regidora Amalia Payá denuncia la situació explicant que “no és de rebut que una plaça dedicada a un pintor il·lustre com Antonio Gisbert (Alcoi, 1834-París, 1901), que va ser director del Museu del Prado entre 1868 i 1873 i un dels referents de la pintura històrica espanyola del segle XIX, estiga ornamentada amb una moqueta verda, que a més és de mala qualitat”.
D’altra banda, la reforma de la plaça va incloure la instal·lació d’unes barreres de metall, amb arestes esmolades, per a delimitar l’espai de la gespa artificial amb les zones on havien flors, ja que va ser col·locat sense rebaixar l’altura de les antigues zones enjardinades. Aquestes barreres metàl·liques van provocar accidents amb ferides per corts. A pesar que van ser coberts amb fundes de plàstic, el risc es manté ja que continua havent-hi parts al descobert.

“En aquesta actuació desencertada del govern d’Antonio Francés, una més, conflueixen, per tant, arguments estètics, de seguretat i fins i tot higiènics, que fan necessària una actuació per a corregir la intervenció en la plaça” indica la regidora qui lamenta que “en una plaça tan important no es col·loquen a més de gespa natural i ben cuidat, elements florals que oferisquen una imatge de ciutat adequada”.