El Partit Popular va sol·licitar en el passat ple municipal que es realitze una campanya de comunicació de la nova ordenança del tràfic de persones i vehicles en les vies urbanes. Per al PP és fonamental una bona informació per a poder aplicar les sancions. La proposta va ser aprovada pel govern municipal.

“En el ple preguntarem per quantes sancions s’havien cursat al circular amb patinet o bicicleta per damunt de la vorera, sense casc, sense una correcta il·luminació o sense respectar els senyals viaris, per a conéixer el nivell de compliment de l’ordenança, però la resposta a totes elles va ser cap sanció” explica el regidor del Partit Popular, Kiko Cantó, qui lamenta el poc interés dels socialistes per aplicar una norma que, a l’inrevés de l’ocorregut amb l’ordenança de conversió en zona de vianants, es va aprovar per unanimitat.

Des de la posada en marxa de l’ordenança reguladora en matèria d’ordenació del tràfic de persones i vehicles en les vies urbanes, publicada en el BOP el 5 de gener, no s’ha fet cap mena de campanya informativa sobre la mateixa i com s’ha pogut constatar, tampoc s’ha posat cap sanció relativa a aquesta. La majoria d’usuaris desconeixen el regulat en l’ordenança de mobilitat.
Sobre el desconeixement de la norma, la situació s’agreuja quan parlem de novetats respecte a bicicletes o vehicles de mobilitat personal, ja que per exemple, a Alcoi és obligatori l’ús de casc en bicicletes i VMP.

“Des de la posada en marxa de l’ordenança de mobilitat, qualsevol persona ha pogut veure pel carrer a bicicletes i patinets per damunt de la vorera, sense casc, sense una adequada il·luminació, fins i tot fent el cavallet o arribant a posar en risc la seguretat de les persones, perquè el nombre total de sancions que s’han tramitat sobre aquest tema és zero, una gestió lamentable” insisteix el regidor.

L’ordenança reguladora en matèria d’ordenació del tràfic de persones i vehicles en les vies urbanes va ser aprovada pro unanimitat per tots els grups polítics després d’un procés de posada en comú entre tots. “Una ordenança aprovada per consens que ha quedat en res, tot el contrari a l’ordenança de conversió en zona de vianants, que es va aprovar al marge de veïns, comerciants i informes tècnics però s’ha posat en marxa” conclou el regidor Kiko Cantó.