El passat plenari de l’Ajuntament del mes de febrer va aprovar una moció que, textualment, deia que “l’Ajuntament facilitarà als veïns del barri de La Sang un estudi sobre les causes de la degradació de la promoció pública d’habitatges, la recerca de les possibles solucions i la mediació i assessorament per al finançament d’aquestes reparacions”.

Es tracta de la primera vegada en dos dècades que l’administració local reconeix públicament el deute moral i material que manté amb el barri, després d’impulsar un projecte que arrossega greus deficiències des de la seua construcció.

Per això, l’Associació de Veïnes i Veïns vol agrair, en primer lloc, la iniciativa de Guanyar Alcoi i Compromís, per presentar la proposta, i a la resta de grups municipals per recolzar-la al plenari. Una unanimitat que poques vegades es dona i que ha de servir per impulsar un projecte imprescindible.

A més, l’Associació vol manifestar públicament el reconeixement a totes les veïnes i veïns que durant tot aquest temps no s’han rendit davant les traves burocràtiques i polítiques, i han continuat reclamant justícia. Una solució als greus problemes de les façanes que, malauradament, alguns d’ells ja no podran veure.

De la mateixa manera, des de l’assemblea es reclama celeritat en la recerca i execució de la solució definitiva. Cada dia que passa vivim un risc real d’un accident mortal i més ara quan el barri serveix de pati a un bon nombre d’alumnes del centre escolar veí. Confiem que s’estiga treballant de valent en el tema i es mantenim a l’espera de poder traslladar personalment el problema a la Conselleria d’Habitatge.

Associació de Veïnes i Veïns del Barri La Sang

Diego Fernández, president, tel. 637 39 08 92