El Partit Popular d’Alcoi sol·licita al PSOE que consensue els projectes amb els quals l’Ajuntament optarà als fons europeus Next Generation per a la recuperació econòmica. El principal partit de l’oposició planteja la creació d’una comissió en la qual totes les formacions polítiques puguen exposar les seues propostes. El PP també advoca per implicar des de l’Ajuntament al sector privat per a desenvolupar projectes conjunts.

L’Ajuntament d’Alcoi pot rebre fins a 15 milions d’euros en ajudes del pla europeu per a impulsar la recuperació davant la crisi provocada per la Covid 19. Els fons Next Generation tenen per objectiu ajudar a reconstruir l’Europa posterior a la pandèmia perquè siga més ecològica, digital i resilient. El portaveu del PP a l’Ajuntament, Enrique Ruiz, considera que el pla d’estímul “és una gran oportunitat per a establir les bases de la nova ciutat”.

Amb aqueixa fi, Ruiz reclama la creació d’una comissió amb la resta de representants dels grups municipals per a l’estudi dels projectes de ciutat a finançar amb fons europeus. “És necessari apostar pel consens per a encertar en projectes que ajuden a modernitzar la ciutat i a fer-la més competitiva”, manifesta el regidor.

Ruiz considera que en la definició dels projectes han d’implicar-se els agents socials. Per això defensa que la proposta definitiva d’iniciatives haja de ser ratificada pel Consell Econòmic i Social. “Necessitem projectes que facen ciutat. No entendríem que el PSOE, que no té majoria, anara per lliure sense comptar amb ningú a l’hora de sol·licitar fons europeus”, manifesta.

El portaveu del PP també reclama que l’Ajuntament impulse la col·laboració amb el sector privat per a promoure projectes conjunts que contribuïsquen a transformar la ciutat. Ruiz defensa la via de cooperació públic-privada per a “ampliar la suma d’agents” entorn de propostes “ambicioses, modernes i innovadores” que consoliden els sectors productius de la ciutat.