L’Ajuntament d’Alcoi continua treballant per a tractar de pal·liar la crisi econòmica provocada per la Covid-19 amb diferents mesures i ajudes. Una de les noves iniciatives que està duent a terme és l’adquisició de marcadors de CO₂ perquè els negocis d’hostaleria puguen donar la tranquil·litat als seus clients que hi ha una bona ventilació.
Tal com es va anunciar a la fi de febrer, l’Ajuntament d’Alcoi, amb la col·laboració de la Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha tingut la iniciativa de facilitar marcadors de C02 a tot els establiments de restauració sense disponibilitat de terrassa en els seus negocis, i que la seua única manera de donar servei siga a l’interior del seu negoci. Dels establiments hostalers sense terrassa a Alcoi, 65 han sol·licitat el mesurador i ja s’han instal·lat uns 25.
Es tracta d’un dispositiu intel·ligent que monitora la qualitat de l’aire i avisa si l’espai ha de ser ventilat per a crear un espai segur. Ofereix un control visual de l’estat de la qualitat de l’aire, verd si és òptim, taronja i roig ens indicarà que l’estada ha de ser ventilada.
A més d’en el mateix establiment, les dades es podran visualitzar en temps real des de la web de l’Ajuntament d’Alcoi, a través d’aquest enllaç https://www.alcoi.org/ca/areas/comercio/medidores.html També hi ha un bàner en la portada de la web municipal per a facilitar l’accés.
Els marcadors estan homologats segons els criteris del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) i amb Certificat Europeu – CE.
“Tindre una correcta qualitat de l’aire s’ha convertit en una prioritat per a la nostra salut com a forma preventiva per a evitar la transmissió del virus. Segons els experts la ventilació dels espais d’interior és igual d’important que les màscares i amb aquests marcadors es donarà la tranquil·litat als clients d’una bona ventilació. Sabem que els establiments hostalers realitzen correctament aquesta ventilació i la intenció és reforçar la tranquil·litat dels clients i demostrar que s’actua bé, per això també es pot veure en la web de l’ajuntament en temps real, és una mostra més de transparència. Amb aquesta mesura volem afavorir a aquests negocis que no disposen de terrassa i pitjor ho han estat passant i al mateix temps tractar de garantir la salut de la ciutadania”, explica la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.