El Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una activitat formativa per a l’alumnat de TASOCT de l’institut CIP FP Batoi i per a totes les associacions del municipi d’Alcoi. Aquesta formació que s’ha impartit aquest matí de forma telemàtica ha tingut un total de 41 persones inscrites. Aquesta iniciativa està portant-se a terme dins del projecte ‘Escola per a la Participació’ on s’estan fent cursos per a les associacions. Es tracta d’una escola d’associacions que tracta de donar resposta al teixit associatiu i que pretén oferir acompanyament, assessorament i recursos.
El curs es titula ‘Obligacions documentals i procediments de les associacions’, se’ls ha explicat que és cada document i per a què serveix; també s’han actualitzat les obligacions documentals de l’associació i han atés els dubtes i les qüestions que s’han plantejat durant el curs. A més, col·labora amb aquesta formació Caixa Popular, la qual donarà assessorament i suport a totes aquelles associacions participants per resoldre dubtes i complementar la formació específicament per a les necessitats concretes de cadascuna.
Aquests cursos estan pensats per a ser útils a les associacions; és per això que s’han dissenyat recursos, ferramentes i metodologies senzilles i testades pel moviment associatiu. S’ha proposat una metodologia participativa i eines que puguen facilitar la posada en pràctica dels continguts de cadascun dels cursos.
Els principals objectius dels cursos són que les associacions coneguen la legislació vigent en matèria associativa, que les persones participants coneguen els procediments davant de l’administració i que les associacions participants posen al dia la seua documentació.
«Aquest curs ha estat molt demandat per les associacions de la nostra ciutat que de vegades tenen problemes per dur endavant les seues tasques administratives. També vull agrair la col·laboració de Caixa Popular que farà un assessorament detallat de cada als participants i com no agrair la participació de les més de 40 persones inscrites que han demostrat la implicació i les ganes de millorar i de fer les coses bé. Cosa que des d’ací creguem que afecta i repercuteix a tots els àmbits. Així mateix, vull animar a continuar treballant en aquesta línia i com no, nosaltres estarem per donar suport i incentivar aquests projectes», ha indicat la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.