El Cicle Corrents Continus -germà del de Corrents Alternes, dedicat a la música electrònica- es realitzarà al Saló d’Actes de l’IVAM CADA Alcoi durant els mesos d’abril i maig. Aquest cicle ofereix un quartet de propostes musicals de pop i rock que tenen el denominador comú de la presentació de nous treballs discogràfics, uns ajornats per la pandèmia i altres d’última fornada. L’entrada serà gratuïta, però cal obtenir-la a través de Ticket Alcoi.

El primer torn serà per a Nomembers, aquest dissabte 24 abril a les 20 hores. Nomembers és una banda creada en 2016 i integrada per Dario Satorres (guitarra, veu), Lola Bonet (guitarra, veu, també coneguda per altres projectes com The Obleans o Ape, Perry and Bonette), Sandra Ferri (teclats) i Toni Blanes (percussionista i integrant a la vegada de Las Víctimas Civiles). El seu estil particular que s’aproxima al dream pop, amb textures i melodies delicades que contraposen amb lletres afilades. En el seu primer LP, de títol homònim, despleguen totes les seues virtuts en forma de cançons que són com petites històries artesanes en què apareix la mort com a fil conductor de cadascuna d’aquestes.

La pròxima setmana, en concret divendres 30 abril, a les 20 hores, actuarà Jesús Lara & Cuarteto Atómico. Jesús Lara presenta el seu últim disc “Letras eléctricas y flores raras” (Actores Secundarios, 2021) en què posa música en clau rock a poemes d’autors emergents, independents o pròxims. El disc inclou col·laboracions musicals de Júlia, Ana Valor i Neus Ferri. Els textos són de Mauro Colomina, Berta García Faet, Cristina Expósito, Jordi Segura, Carolina Otero, Silvestre Vilaplana, Neus Ferri, Francesc Pou, Mississippi i Guillermo Morales. El Cuarteto Atómico destaca per aportar un mur de so en directe impecable. Actuaran: Jesús Lara, veu i guitarra, Carlos Aracil, bateria, Koki Serra, baix, Javier Expósito, guitarra i Rubén Priego, teclat i cors.

Dissabte 8 maig, a les 20 hores arribarà el moment de Marco Pompero. Cantautor considerat un artista passional i reivindicatiu. Nascut a Alcoi, té el caràcter llibertari i anarquista, que tant va marcar la ciutat a finals del segle XIX i queda reflectit en certa manera en els seus treballs i concerts. L’any 2019 publica “L’art és sexual” (La Fera CC). En aquest treball podem identificar el caràcter visceral de Marco, unes cançons marcades per ritmes industrials i mecànics, així com melodies més properes al folk mediterrani. Una vegada presentat aquest treball en ciutats com Alcoi, Barcelona, València i Madrid el 2020, comença a donar-li forma a un nou treball anomenat “QUATRE”, quatre cançons amb un tarannà més filosòfic, un intent d’aproximar-se a l’ideal de la felicitat humana i a la utopia de la llibertat col·lectiva. Duran a terme l’actuació: Marco, veus i guitarra elèctrica, Dani, bateria i cors, Andreu, baix i cors, i Gabo, tècnic de so.

Tancarà el cicle Joe Pask, el dissabte 15 maig, també a les 20 hores. Després dels seus dos primers EPs “Hang it” i “A la deriva”, llançats en el 2016; i el disc “Salt” (La Fera CC, 2018), Joe Pask torna a la càrrega amb el seu nou disc “Jo i el món” (Primavera d’hivern/La Fera CC, 2021), un crit generacional sobre el paper que li ha tocat viure en el món actual. Aquest nou disc, compost amb Blai Antoni Vañó com a tàndem creatiu, explora noves sonoritats, però sempre des de la visceralitat com a leitmotiv per tal de transmetre emocions. Amb aquest disc i aquesta gira Joe Pask vol donar continuïtat a la del “Salt“”, que els va portar a fer més de 50 concerts i pujar a grans escenaris de festivals de l’escena valenciana, i que els va col·locar com un dels grups referents de l’escena valenciana d’indie rock. El disc té la direcció artística de Mònica Llop, la qual està creant un marc visual que acompanya cada nota de la seua música. Estaran a l’escenari: Joe Pask, veu i guitarra, Blai Antoni Vañó, guitarra, Andreu Vidal, baix, Dani Serra, bateria i Martín A. Ivars, guitarra.
«Després de Corrents Alternes i amb l’ajornament obligat per la pandèmia, ara seguim amb Corrents Continus, un cicle de música pop i rock en el qual podrem gaudir del gran talent que tenim a la nostra ciutat també en aquests estils musicals. Alcoi és una ciutat amb un gran teixit cultural i un gran nombre de gent creativa en molts àmbits, la música, la pintura, escultura, dansa, i un llarg etcètera. Des del nostre Govern apostem per la Cultura com a eix fonamental no tan sols en l’àmbit intel·lectual, a més és un motor econòmic important per a la ciutadania», ha conclòs el regidor de Cultura, Raül Llopis.