La Regidoria de Gent Gran ha organitzat un any més un concurs literari, dirigit a l’alumnat d’Aules culturals i per a les persones s centres municipals de majors, i que en aquesta ocasió en lloc d’estar tematitzat en el dia dels enamorats, s’ha dedicat a commemorar les nostres festes de moros i cristians, sota el Lema: “Art i paraules per a la nostra Festa”. També s’ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes.
El concurs de relat curt i poesia ha consistit a realitzar un relat curt o una poesia inspirats en un dels cartells de festes que s’han realitzat durant els últims 26 anys. Els participants han pogut accedir a aquests cartells a través del següent enllaç.

El primer premi en relat curt ha sigut per a Jorge Calatayud Francés amb un text inspirat en el cartell de 1995 de José Iranzo, mentre que el segon l’ha aconseguit, Mari Sari Martí que va triar el de 2018 de José Borrell.

En poesia ha obtingut el primer premi, Margarita Company que s’ha inspirat en el cartell de 2018 de José Borrell, mentre que el segon ha sigut per a Enrique Rodes amb una poesia sobre el cartell de 2017 de Nani Serrano.

Els premis consistiran a gaudir d’un menjar o sopar en un restaurant de la ciutat, sent el valor dels primers premis de 60 euros i dels segons de 50 euros.

El jurat ha estat format per la periodista; Jésica Sempere, l’escriptor Josep Rafel Cortés i l’artista i assessora artística de l’Associació de Sant Jordi, Mónica Jover.

La regidora de Gent Gran i Festes, Carol Ortiz, destaca “en una època tan complicada per a tots i especialment per a la Gent Gran que és el grup de major risc, és important que aquestes persones puguen participar en diferents activitats. És important assenyalar també que en aquest segon abril sense festes de Moros i Cristians, aquest concurs ha servit per a posar en valor les nostres benvolgudes Festes que esperem prompte poder tornar a celebrar i que ens transmeten uns sentiments únics que aquestes persones han sabut captar perfectament en els seus textos”.

“L’activitat mental és primordial per a mantenir les funcions intel·lectuals en la Gent Gran i en concret, l’escriptura estimula la creativitat i la capacitat expressiva, perquè fa pensar el que es va escriure abans de redactar, això també ajuda a desenvolupar la imaginació. Des del Govern continuarem treballant per aquestes persones amb diferents iniciatives”, ha conclòs Ortiz.