Un total de 7 alumnes i 1 alumne de 5 centres escolars d’Alcoi i un centre escolar de Muro d’Alcoi han aconseguit un guardó amb els treballs realitzats a l’Escola Municipal de Belles arts d’Alcoi en el XXIX Concurs de Patrimoni Nacional de Pintura Infantil i Juvenil per a Centres Escolars.

La sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi va acollir divendres passat a la vesprada el lliurament de premis per a l’alumnat de l’Escola Municipal de Belles arts d’Alcoi. Aquest acte sol realitzar-se en el Palau Real del Marró i compta amb la presència de la Infanta Elena de Borbó, el jurat i representants de Patrimoni Nacional.

En aquesta edició es van presentar 644 dibuixos i 298 col·legis de tota Espanya, amb un jurat de gran qualitat, presidit per Plans Castellans, presidenta de Patrimoni Nacional i compost per Alberto Reguera, pintor; Violeta Monreal, il·lustradora de llibres infantils; Isabel Rodríguez-Marco, conservadora de les col·leccions de pintura dels segles XIX i XX de Patrimoni Nacional; i Cristina Mur de Víu, cap d’Acció Cultural de Patrimoni Nacional.

Els joves guardonats de l’Escola de Belles arts que han presentat els treballs a través dels seus centres escolars són:
• Àfrica Hidalgo Rubio. 2n Premi de la categoria de Primària. Curs 6é Primària CEIP El Bracal de Muro d’Alcoi. Obra: El adelfal
• Ana Peidro Arévalo. 3r Premi de la categoria de Primària. Curs 6é Primària. Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi. Obra: El descans etern del rei.
• Mauro Pérez Senabre. Accèssit categoria de Primària. Curs 5é Primària CEIP El Romeral Alcoi. Obra: Monestir Santa María la Real de Burgos.
• Laura Peñalver Belda. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària Col·legi Santa Ana Alcoi. Obra: Llum sagrada.
• Ana Botella Navarro. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària. Col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi. Obra: El palau encantador.
• Noelia Coloma Santonja. Finalista categoria ESO. Curs 1r ESO. Col·legi Esclaves CSJ Alcoi. Obra: La granja vestida de blanc.
• Paula Blanquer Iborra. Finalista categoria Primària. Curs 5é Primària CEIP El Romeral Alcoi. Obra: La catedral dels colors.
• Adrián Martorell Requena Finalista categoria Primària. Curs 6é Primària. Col·legi Salesians Joan XXIII Alcoi. Obra: La nit estrellada.
En l’acte també van entregar un diploma a altres 11 estudiants que van ser seleccionats també en aquest certamen.
A l’acte va assistir l’alumnat premiat amb els seus familiars, la Direcció dels 6 centres escolars, el regidor d’Educació, Alberto Belda Ripoll, el regidor de Cultura, Raül Llopis i la Direcció i Professorat de la Secció Infantil d’Expressió Plàstica de l’escola de Belles arts d’Alcoi.
El regidor d’Educació, Alberto Belda, va destacar “la gran quantitat i qualitat de la pedrera d’artistes que hi ha a la nostra ciutat, no sols en el món de les Belles arts, també en altres camps de la cultura com la dansa, la música o l’actuació. Tenim una joventut molt compromesa amb la cultura i des de l’ajuntament treballem per a donar-los les eines perquè puguen aprendre i millorar amb aquesta Escola Municipal o amb el Conservatori o l’Escola Municipal de Teatre”.