El VI Concurs Start UPV Campus d’Alcoi ha donat a conéixer els seus projectes premiats. ‘Mybeeway’, creat per Alberto Madrero i Pablo Palomares, ha sigut la idea guanyadora d’aquesta edició organitzada per IDEAS UPV, dependent del Vicerectorat d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de València (UPV). L’objectiu del concurs és donar suport a la consolidació de l’emprenedoria dels titulats i estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV.

La finalitat del concurs és premiar les millors iniciatives emprenedores amb idees de negoci atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial, aportació a l’entorn i incentivar la utilització de l’Espai d’Emprenedoria Start UPV del Campus d’Alcoi.

La idea guanyadora: Mybeeway

Alberto Madrero i Pablo Palomares han presentat la seua idea de negoci. El seu projecte sorgeix arran de la necessitat d’emprar el temps lliure a casa d’una manera profitosa.

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat un augment d’aquest temps lliure en la llar. Segons conten els seus creadors, “Mybeeway és una manera d’evadir-se d’aquesta desafortunada situació, afavorint així el ‘des-estrés’, la psicomotricitat i el vincle familiar. En ‘Mybeeway’ proporcionen totes les eines necessàries perquè l’usuari cree el seu propi producte de decoració, únic i personalitzat”.

El projecte incorpora tecnologia innovadora d’impressió 3D. Gràcies a aquesta tecnologia, produeixen peces de plàstic biodegradable a un preu relativament baix. ‘Mybeeway’ es diferencia dels seus competidors, ja que el seu objectiu principal és crear una comunitat que s’ajude i s’inspire entre si.

Els premiats

El primer premi ha sigut per a Alberto Madrero i Pablo Palomares, amb una dotació de 800 euros. El premi ha sigut lliurat per José Millet, vicerector d’Ocupació i Emprenedoria de la UPV.

El segon premi ha sigut per a Carlos Guerrero, lliurat per David Cuesta, subdirector d’Ocupació, Emprenedoria i Relacions Internacionals del Campus d’Alcoi de la UPV, amb una dotació de 500 euros.

Santiago Quintero ha sigut el guanyador del tercer premi amb una dotació econòmica de 300 euros, lliurant-los el premi María Márquez, Cap de Secció d’IDEAS UPV.

El quart premi, amb una dotació de 200 euros, ha sigut per a Isabel Bellido, lliurat per David Cuesta, subdirector d’Ocupació, Emprenedoria i Relacions Internacionals del Campus d’Alcoi de la UPV.

Els dos cinquens premis han sigut per a:
-Alan Pau Moreno
– Michael Stiwen Olarte i Jennifer Rocío Jurado

Aquests tenen una dotació de 100 euros per a cadascun. L’encarregat de donar aquests cinquens premis va ser Emilio Golf Laville, director acadèmic del Grau d’ADE del campus.

A més dels guanyadors, també han presentat les seues idees Daniel Guarner, Magdalena Lomello, Caterina Camps, Katsiaryna Radchanka, Aicha Drabla García, Noura Drabla García, Daniel Serrano i Sasha Zuluaga.

Criteris de valoració:
Per a la selecció de les empreses guanyadores, la Comissió de Selecció ha tingut en compte els següents criteris de valoració i barems per a cada categoria de premis:
– Caràcter innovador, diferenciació i originalitat de la idea de negoci. Noves iniciatives sorgides i/o grau de readaptació de l’empresa davant la situació de la COVID-19 i post COVID-19.

– Viabilitat econòmica, financera i comercial.

– Potencial de creació d’ocupació.

– Nivell d’implicació real dels emprenedors i intencionalitat de la posada en marxa de la iniciativa emprenedora.

– Capacitat de síntesi, claredat i enteniment en l’exposició davant el jurat.