L’Ajuntament d’Alcoi acaba de llançar la VII edició del programa Activa Àgora. Es tracta d’una iniciativa que posa a la disposició de les persones emprenedores un programa d’entrenament de dos mesos de duració per a orientar-los, capacitar-los i tutelar-los en el procés de definició del seu projecte i llançament de la seua empresa. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació d’Alacant, CEEI, FEDAC i JOVEMPA.
Aquesta setena edició del Programa Activa Àgora agrupa la realització de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i ‘networking’. Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Alcoi, estableix que “aquesta iniciativa s’emmarca en el pla Impulsalcoi, que recull totes les accions que desenvolupem amb l’objectiu de millorar el posicionament de la nostra ciutat, treballant diferents eixos com el talent humà, el desenvolupament industrial, la digitalització i, com no, l’emprenedoria innovadora”.

El programa, que arrancarà el 28 de maig una vegada seleccionats els projectes participants, ofereix a les persones emprenedores portadores d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació participants, allotjament gratuït en l’espai Àgora Coworking, tutories grupals per a la posada en comú i resolució de dubtes, càpsules de formació per a capacitar-los de manera pràctica en les diferents àrees de gestió de l’empresa, una borsa d’hores de tutoria individualitzada per a resoldre les qüestions particulars i una sessió final de presentació dels projectes i de ‘networking’.

Segons Jesús Casanova, director de CEEI Alcoi-València, el programa “permetrà a les persones emprenedores desenvolupar el seu model de negoci, el seu pla economicofinancer i la seua presentació. A més, els participants treballaran la definició del seu projecte mitjançant tota una sèrie d’eines i metodologies innovadores pròpies del ‘design thinking’. Tot això desenvolupat pels tècnics del CEEI que actuaran com a mentors durant tot el seu desenvolupament”.

Una vegada més, la iniciativa compta amb el suport d’associacions empresarials com FEDAC i JOVEMPA. Per a Natxo Gómez, president de FEDAC, “el programa Activa Àgora s’ha consolidat com una iniciativa d’interés amb la qual promoure la creació de noves empreses en el nostre territori fent costat a les persones emprenedores mitjançant aquest ambiciós programa que demostra, a més, la col·laboració existent a Alcoi entre els agents locals de suport al desenvolupament econòmic”.

El programa finalitzarà amb la presentació dels projectes participants, dels quals un d’ells resultarà el guanyador del Premi al Millor Projecte Activa Àgora que consistirà en el reconeixement al guanyador, suport en la difusió i comunicació en el seu llançament, així com altres suports per part de les entitats col·laboradores.

Per a Alberto Belda, “Activa Àgora és un projecte amb el qual treballem en la diversificació de l’economia local fent costat a les persones emprenedores que volen desenvolupar els seus projectes en el nostre territori, posant en pràctica els seus coneixements i generant riquesa per a Alcoi i la comarca”.

El termini de presentació de candidatures està obert fins el 17 de maig a través de següent enllaç.

Moment de la presentació