La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha anunciat que Alcoi ha obtingut el premi a la Millor Destinació Turística SICTED 2020.

Recordem que SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística espanyola en destins) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb establiments i serveis turístics de fins a 36 oficis diferents, amb l’objectiu últim de millorar l’experiència i satisfacció del turista. Aquest sistema de qualitat integral en destí està format per 221 destins de tota Espanya i un total de 9.079 empreses de les quals 5.863 estan distingides. La nostra ciutat és destí SICTED des de l’any 2013.

De les 221 destinacions turístiques SICTED espanyoles Alcoi va ser seleccionada juntament amb 9 destins més: Alcalá de Henares, Alcalá la Real, Alacant, Ferrol, Guardamar del Segura, Màlaga, Múrcia, Oriola i Segòvia. Finalment han dictaminat que la nostra ciutat aconseguisca el Premi a la Millor Destinació Turística SICTED 2020.

El procés d’adjudicació es realitza a través de la presentació d’una memòria del destí en la qual es valora la implantació del sistema de qualitat i la professionalització en la gestió, l’antiguitat del destí en el projecte
l’índex d’eficàcia del destí, el manteniment d’establiments, la maduresa i continuïtat de les empreses/serveis, i la varietat d’oficis dels establiments distingits.
El lliurament del premi tindrà lloc el 20 de maig en FITUR.

Aquests premis suposen el reconeixement a la consecució d’una iniciativa col·lectiva per a la millora de la qualitat integral del destí realitzada pels diferents agents.

El municipi ja va ser preseleccionat en 2019 com a millor Destinació Turística i Millor Projecte de Millora SICTED 2019, sent finalment guardonat com a Segon Finalista pel projecte “Jornades i Fira Gastronòmica Alcoi Gastronòmic”. Des de 2016 ha sigut preseleccionada cada any per la qualitat dels projectes de millora duts a terme en el destí, sent guardonada en 2016 al Millor Projecte de tota Espanya i en 2018 com Primer Finalista al Millor Projecte de Grup de Millora d’Espanya per la “Creació d’una agenda anual d’esdeveniments».

A Alcoi, el sistema actualment compta amb 35 empreses de diferents subsectors, 12 de les quals es troben distingides amb el segell Sicted-COVID.