El Partit Popular d’Alcoi reclama més anestesistes per a reactivar l’activitat quirúrgica de l’hospital Verge dels Lliris, restringida a conseqüència de la crisi provocada per la Covid 19. El principal partit en l’oposició porta al ple una moció amb l’objectiu que l’Ajuntament inste la Conselleria de Sanitat a incentivar la “contractació urgent” d’especialistes per a reforçar el servei d’Anestèsia. La fi última és aconseguir el nivell de rendiment de quiròfans previ a la crisi sanitària.

La regidora del PP Amalia Payá, ressalta el minvament de personal del servei d’Anestèsia de l’hospital Verge dels Lliris. La plantilla de mèdics anestesistes ha disminuït en més d’un 50% a conseqüència de baixes, jubilacions trasllats i excedències. De les 8 persones, dues tenen reducció de jornada al 50%, i altres dos tenen reducció de jornada al 28% i 12% respectivament.

A més hi ha altres dues persones de baixa maternal a les quals no se’ls ha substituït. Tampoc s’han substituït les dues vacants produïdes per jubilació i per trasllat. Payá alerta que “aquesta situació es produeix després que la pandèmia provocada per la Covid-19 hi haja tensionat el sistema de salut i l’esforç realitzat pels professionals sanitaris haja evitat el col·lapse”.

La regidora subratlla que la conseqüència directa de la falta de mèdics anestesistes és una reducció de l’activitat quirúrgica de l’hospital d’al voltant del 50% i una ampliació de les llistes d’espera, que han augmentat per la paralització de l’activitat ordinària durant la crisi sanitària de la Covid 19.

Segons les dades corresponents al mes de febrer publicats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la demora mitjana per a una intervenció quirúrgica se situa actualment en els 166 dies a l’hospital d’Alcoi. “El col·lectiu de mèdics anestesistes reclama un reforç de personal en el centre hospitalari per a incrementar l’activitat quirúrgica i reduir el temps d’espera”, apunta.