Aquest cap de setmana Alcoi acollirà diversos esdeveniments esportius i culturals, iniciatives que fan que vinga gent a la ciutat i a la comarca, fent que pràcticament tots els establiments hostalers hagen comunicat que estaran al 100% els pròxims dies. Totes aquestes iniciatives ajudaran a la reactivació econòmica no només dels establiments hotelers, també de l’hostaleria i el comerç. Així com poden afavorir a les diferents empreses de serveis turístics. A més, cal destacar que a partir de la pròxima setmana amb l’obertura de la Comunitat i la rebaixa de les mesures s’afavorirà la reactivació de tots aquests sectors i des de l’Ajuntament es continuarà treballant per dur endavant diverses iniciatives per incentivar aquesta reactivació.

Pel que fa als esdeveniments esportius cal ressaltar que Alcoi serà la seu del X Campionat d’Espanya en grups júniors i quartets i el V Trofeu Ciutat d’Alcoi en grups xicotets i grans de patinatge artístic durant els dies 7 i 8 de maig, més de 1.000 participants que pernoctaran i passaran el cap de setmana a la nostra ciutat. Es portarà a terme en el Pavelló Mútua Levante. S’ha d’assenyalar que es disputarà a porta tancada i nomès han pogut vindre les persones que competiran i jutges, pel tancament perimetral, en altres ocasions les xifres de persones que venen a Alcoi ha superat les 4.000.
A més hi haurà una altra competició esportiva, la nova pista de BMX ubicada a Trencacaps acollirà el dissabte de vesprada la Copa de la Comunitat Valenciana amb 150 participants i oberta al públic.
Tanca el cap de setmana d’esdeveniments esportius el partit que disputaran el CD Alcoyano i el FC Andorra. El Camp Municipal El Collao acollirà per primera vegada durant la temporada un total de 2.000 espectadors. Serà el diumenge a les 12 hores.

CULTURA
A més de l’esport, la cultura també estarà present en l’any de la capitalitat cultural d’Alcoi amb diverses iniciatives.
Dissabte de vesprada hi haurà 3 concerts totalment diferents. A les 19 hores en el Teatre Calderón, ‘Alma Espanyola’, un concert espectacle que s’emmarca dins de la programació de l’ ‘Asociación de Amigos de la Música de Alcoy’.

La Societat Musical Nova d’Alcoi inaugurarà el cicle de concerts d’exaltació de la música festera que aquest any es celebraran en l’Auditori Amando Blanquer, serà a les 19.30 hores.
Finalment a les 20 hores en l’IVAM CADA Alcoi i dins del cicle de música Rock-Pop, ‘Corrents Continus’ arribarà el moment de Marco Pompero. Cantautor considerat un artista passional i reivindicatiu.
Tancarà la programació de concerts del cap de setmana l’Agrupació Musical Serpis, diumenge a les 11 del matí, en l’Auditori Amando Blanquer.

PRÒXIMA SETMANA
La pròxima setmana es jugarà a Alcoi la copa SAR La Princesa d’Hoquei patins a Alcoi, en el Pavelló Miguel Sarasa, on ja es permetrà la presència de públic, al voltant de 450 espectadors. A més tindrà lloc la commemoració del Dia Internacional dels Museus amb jornada de portes obertes a tots els centres expositius i diferents activitats, seguirà el cicle de ‘Corrents Continus’ amb un nou concert en aquest cas de Joe Pask, i el Teatre Calderón acollirà l’espectacle PLAY d’Aracaladanza.

CAMPANYA DE TURISME
Recordem que a banda de totes les activitats, l’Ajuntament a través de la regidoria de Turisme va començar a desplegar el seu pla de màrqueting anual coincidint amb la flexibilització de les mesures anticovid promogudes per la GVA per a la setmana santa. La campanya que abasta tot el període primaveral pretén posicionar la nostra ciutat com un destí segur i de qualitat, recalcant per a aquest període primaveral els recursos culturals representats gràficament pel patrimoni modernista, amb rellevància que ens atorga a més el fet d’ostentar la Capitalitat Cultural 2021.
Aquesta campanya ja va donar els seus fruits a la Setmana Santa on va augmentar un 38,75% els visitants de la Comunitat Valenciana a la Tourist Info durant la Setmana Santa respecte a 2019.
«Aquest cap de setmana tenim esdeveniments esportius del més alt nivell que han fet que els establiments hotelers estiguen complets, i la pròxima setmana seguirem amb un altre esdeveniment, completant a més amb una programació cultural molt variada. Des de l’Ajuntament treballem perquè Alcoi siga la seu de diferents esdeveniments tant culturals com esportius d’alt nivell, que atrauen públic que no només ve a veure les activitats, també dorm, menja i compra a la nostra ciutat, reactivant sectors que ho han passat molt malament a causa de les mesures que s’han pres per tractar de frenar l’expansió de la Covid-19», ha explicat el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.