Representants del Partit Popular han denunciat aquest dimarts en roda de Premsa el continu retard en l’obertura del Centre Especial de Malalts Mentals d’Alcoi, que acumula un retard de 10 anys.

El diputat Fernando Pastor, ha criticat a la Generalitat per ser incapaç d’oferir una data d’obertura de l’edifici, acabat en 2011. “El Govern del PSOE, Compromís i Podemos no té clara cap data per a l’obertura de l’edifici i això és, en aquests moments, un clar exemple d’irresponsabilitat i una mostra de la falta de compromís i implicació de Ximo Puig i Mónica Oltra amb un col·lectiu tan especial com és el dels malalts mentals”, ha dit Pastor.

El parlamentari ha destacat que la Generalitat no haja previst la necessitat de contractar personal perquè el centre funcione. “Només a partir de setembre la Conselleria de Polítiques Inclusives va demanar a la d’Hisenda que inicie els tràmits per a crear els llocs de treball”, ha lamentat Pastor. A més de contractar personal, la Generalitat ha de resoldre altres tràmits: l’autorització de l’edifici com a centre per a persones amb malalties mentals i el projecte de llicència ambiental. “La mala gestió, la deixadesa i també la mala relació entre PSOE i Compromís en el Govern valencià està retardant l’obertura del CEEM”, ha recalcat.

El parlamentari ha comparegut al costat de la sotssecretària general del PP a Alacant, Rosa Sánchez, i el portaveu del PP a l’Ajuntament, Enrique Ruiz. Sánchez, que va ser regidora de Polítiques Socials durant la construcció del centre, ha lamentat que el govern de la Generalitat i de l’Ajuntament mantinga l’edifici tancat 10 anys després. La dirigent del PP provincial ha subratllat que l’alcalde va anunciar l’obertura per a 2015 mentre que la vicepresidenta autonòmica Mónica Oltra el va anunciar per a 2016 i després per a 2018.

El portaveu del grup municipal, Enrique Ruiz, ha acusat a Antonio Francés de “amagar-se de nou” davant els problemes de la ciutat. “L’alcalde ha consentit tindre la instal·lació tancada durant 10 anys. La seua deixadesa va permetre que l’edifici patira actes vandàlics i que la Generalitat tardara tres anys anys a acceptar la cessió de l’immoble”, ha afirmat. El Centre de Malalts Mentals és un servei necessari per a les 60 famílies que utilitzaran la instal·lació, han coincidit a assenyalar els dirigents del PP.