L’exposició itinerant No em toques el Whatsapp arribarà a deu municipis de les comarques de la mà de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat des de maig fins a principis d’octubre. Es tracta d’una col·lecció d’imatges creada per l’IVAJ a partir de les obres guanyadores del concurs de fotografia homònim, dirigit a joves entre 14 i 30 anys i que té com a objectiu la sensibilització i conscienciació de la joventut perquè aprenguen a detectar la violència de gènere.

El Departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha coordinat aquesta exposició amb la Xarxa Jove de l’Alcoià i el Comtat, davant la necessitat de promocionar activitats que promoguen la prevenció d’actituds violentes. De fet, diferents estudis realitzats per institucions i organismes especialitzats alerten de la detecció d’un augment de la violència de gènere entre menors d’edat i joves en els últims anys. Per tant, es tracta d’una qüestió que cal treballar com a societat, especialment amb el col·lectiu adolescent i la població jove, amb una aproximació que parteix de les seues pròpies creences i percepcions al voltant de les relacions de parella.

La primera de les ubicacions d’aquesta exposició itinerant serà el municipi de Banyeres de Mariola, del 24 al 28 de maig, a l’espai expositiu del museu. Les fotografies s’exposaran després al CCJ d’Alcoi, del 31 de maig al 4 de juny i, a continuació, al llarg de juny s’instal·laran als municipis de Cocentaina, Ibi i Penàguila. Del 28 de juny al 4 de juliol Gorga acollirà l’exposició que, durant juliol, també passarà per Alfafara, Agres i Alcoleja. Per a tancar la programació, No em toques el Whatsapp estarà disponible a l’IES Serra Mariola del 27 de setembre a l’1 d’octubre.

PROGRAMACIÓ EXPOSICIONS NO EM TOQUES EL WHATSAPP! 2021 A L’ALCOIÀ I EL COMTAT

BANYERES DE MARIOLA

Del 24 al 28 de maig

Espai expositiu del teatre

ALCOI

Del 31 de maig al 4 de juny

Centre Cervantes Jove

COCENTAINA

Del 7 a l’11 de juny

IES Pare Arques

IBI

Del 14 al 18 de juny

Casal Jove

PENÀGUILA

Del 21 al 26 de juny de 2021

Sala d’exposicions del mercat

GORGA

Del 28 de juny al 4 de juliol

Casa de cultura

ALFAFARA

Del 5 a l’11 de juliol

Centre Cultural El Patronat

AGRES

Del 12 al 18 de juliol

Casa de Cultura

ALCOLEJA

Del 19 al 25 de juliol

Centre Social Polivalent

MURO

Del 27 de setembre a l’1 d’octubre

IES Serra Mariola