El Centre Cervantes Jove, CCJ, ofereix dins de la programació de l’Espai Jove i en concret dins del pla de formació en el temps lliure tres nous cursos. Aquest pla està principalment adreçat a tots els joves en general i als voluntaris i entitats juvenils.

El curs que primer començarà és el de diversitat sexual: tècniques i recursos des de l’animació. Està destinat a joves a partir de 17 anys i es durà a terme del 21 de juny fins al 2 de juliol. El seu preu és de 30 euros. Serà un curs en línia de 15 hores.

De l’1 fins al 28 de juliol es realitzarà el curs de monitor de temps lliure educatiu infantil i juvenil, destinat a joves que tinguen com a mínim 16 anys el dia que comença el curs. El seu preu és de 150 euros. Es farà de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Finalment el curs de director d’activitats de temps lliure infantil i juvenil, destinat a joves majors d’edat es desenvoluparà entre l’1 d’octubre i el 29 de gener. El seu preu són 190 euros. L’horari serà divendres de 16 a 21 hores i dissabte de 9 a 14 hores.

Ja estan obertes les inscripcions en el telèfon 96 553 71 38, joventut@alcoi.org i també en línia la web www.joventutalcoi.org. Les places són limitades, el termini d’inscripció acaba el dia abans del començament de cada curs sempre que no s’hagen completat les places abans.

És important assenyalar que aquests cursos són una demanda de la Comissió de Joventut, formada per totes les entitats juvenils de la ciutat, un òrgan de participació amb el qual es treballa de la mà per saber les necessitats la joventut alcoiana, per aquest motiu van participar en una enquesta per saber les seues prioritats dins de l’extens catàleg de formació del Pla d’Animació Juvenil.

«Des de la regidoria de Joventut pensem que és molt important treballar en xarxa amb les entitats juvenils i oferir formació adaptada a la seua realitat i a les seues necessitats, sobretot per millorar els seus recursos i enfortir la gran labor que realitzen. A banda de les entitats associatives, aquesta formació també està oberta per a qualsevol jove que estiga interessat a millorar els seus recursos personals i professionals», explica la regidora de Joventut, María Baca.