La xarxa de municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància i UNICEF Comité Comunitat Valenciana organitzen les Jornades Ciutats Amigues de la Infància Comunitat Valenciana, els dies 25 i 26 de maig, amb l’objectiu de reflexionar sobre el paper dels governs locals en la resposta a la pandèmia en clau d’infància. Incorporar els drets de xiquets i xiquetes a les estratègies de prevenció, mitigació i resposta a la crisi sanitària és un element clau per a assegurar una gestió i recuperació equitativa i que assegure la igualtat d’oportunitats. Aquestes jornades seran en format en línia.
Els 14 municipis que compten amb el reconeixement CAI exposaran les iniciatives i accions desenvolupades en qüestions tan rellevants com participació infantil, ús de l’espai públic, planificació estratègica en la lluita contra la pobresa, bretxa digital i dret al joc. A més, les jornades comptaran amb la participació de la Directora General d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, que compartirà el treball realitzat en la resposta a la pandèmia des de l’administració autonòmica, així com altres convidats com Antonio Rial, professor de la USC i especialista en tecnologies i infància, representants de l’Ajuntament de Vitòria i de la plataforma ciutadana Regirada Escolar.
La participació de la nostra ciutat es durà a terme en l’apartat ‘Dret a ser escoltats, participació infantil en temps de pandèmia’ a través de diferents vídeos en els quals intervindran representants del CLIA que llegiran les seues propostes per a millorar la ciutat en una carta escrita a l’alcalde, també el mateix alcalde, Toni Francés i la regidora d’Infància i Adolescència; Aranza de Gràcia, Gent Gran; Carolina Ortiz i el de Transició Ecològica; Jordi Silvestre.
“Hem de destacar que el CLIAlcoi, el consell d’Infància i adolescència, no ha parat de treballar, de preocupar-se i sobretot de fer propostes per a millorar la nostra ciutat, ni amb la pandèmia han deixat de fer totes aquestes tasques” explica la regidora d’Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia.