El Govern municipal portarà al ple extraordinari convocat dilluns que ve, 24 de maig, l’aprovació de l’adquisició dels terrenys en l’àrea de La Riba, entre els carrers Torre de les Maçanes i Sor Elena Picurelli, necessaris per a la construcció d’un aparcament públic. Aquesta compra permetrà crear una important bossa d’aparcaments dissuasius en la zona Centre. Segons manifesta la regidor de Patrimoni, María Baca, “esperem que aquesta adquisició, que ha costat tant d’esforç a aconseguir i que serà tan important per a la millora de la mobilitat i de l’aparcament en el Centre, siga recolzada unànimement per l’oposició”. Baca recorda que el compromís d’adquisició de les parcel·les va ser aprovat pel plenari el passat 4 de desembre de 2020.

El cost de l’operació ha sigut de 361.132 euros a pagar en quatre anys i suposa la compra de quatre finques que eren propietat de la Generalitat Valenciana. En total, es disposarà de més de 5.500 metres quadrats, que el consistori es compromet a destinar per a aparcament públic.

La primera fase de l’aparcament contempla la creació de fins a 140 places d’estacionament incloent les destinades a persones amb mobilitat reduïda. No obstant això, la previsió és anar ampliant aquesta quantitat en successives fases, amb el que es podria arribar a triplicar la xifra incial. Això serà possible gràcies a la prolongació de l’aparcament a uns terrenys existents en la zona, que són actualment de particulars amb els quals ja s’està negociant.

La creació de l’aparcament a La Riba suposa atendre una vella reivindicació dels veïns i comerciants del Centre, al mateix temps que tindrà especial importància per a millorar la mobilitat en aquesta part de la ciutat.

El Partit Popular d’Alcoi aplaudeix la compra

El Partit Popular d’Alcoi aplaudeix la compra, per part de l’Ajuntament, dels terrenys de l’àrea de La Riba, entre els carrers Torre de les Maçanes i Sor Elena Picurelli, per a la construcció d’un aparcament públic. L’operació serà aprovada en el ple extraordinari convocat per a dilluns que ve, 24 de maig.

El futur aparcament va ser la primera proposta que el Partit Popular va portar al ple en l’actual legislatura. “Celebrem la compra perquè fa dos anys plantegem aquest projecte amb l’objectiu de dotar al Centre d’una gran bossa d’aparcament, abans de posar en marxa el procés de conversió en zona de vianants. No obstant això, el PSOE ha començat a aplicar les restriccions sense disposar d’aparcaments alternatius”, assenyala el regidor del PP Kiko Cantó.

El regidor del PP destaca el treball realitzat pels tècnics i per la regidora de Patrimoni, María Baca, per a tancar l’operació. “Som conscients que les gestions no han sigut fàcils i, després d’estudiar diverses opcions, l’operació és favorable per a l’Ajuntament”, subratlla el regidor.

El regidor avança que el PP continuarà treballant perquè aqueix nombre de places inicial s’amplie fins a 375 en successives fases. “Aquestes places són necessàries per a compensar les 262 places eliminades per la conversió en zona de vianants”, afig l’edil. Cantó apunta que per a completar l’adquisició de tots els terrenys de La Riba falta una parcel·la la compra de la qual està negociant la Generalitat amb els propietaris. “Confiem que l’operació culmine amb èxit”, manifesta.La moció del Partit Popular per a crear una àrea d’aparcament en la zona de La Riba va tirar avant al juliol de 2019 amb els vots favorables del PSOE, Partit Popular, Ciutadans i Vox. De l’acord va quedar fora un dels punts pel qual el PP demanava incloure els terrenys en la permuta del nou Palau de Justícia. “La nostra intenció era aprofitar unes parcel·les que realment necessitava l’Ajuntament en lloc d’acceptar alguns edificis que l’Ajuntament ja estava usant i que van acabar per convertir l’operació de permuta en una ruïna per a la ciutat”, conclou el regidor del PP.