La Generalitat Valenciana transferirà aquest dijous a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana el tram corresponent al primer semestre del Fons de Cooperació Municipal de 2021.

Tal com ha avançat el director general d’Administració Local de la Generalitat, Toni Such, es tracta de 20 milions d’euros “que serviran per a millorar la capacitat econòmica dels consistoris valencians perquè puguen afrontar la recuperació de la crisi generada per la COVID-19 amb més solvència”.

El Fons de Cooperació Municipal 2021 està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d’euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment objectius i de manera incondicionada en la seua despesa. La transferència es fa als consistoris en dos trams, un cada semestre de l’any.

“Per a la Generalitat és molt important que els ajuntaments tinguen la capacitat financera necessària per a les seues necessitats ordinàries i també de manera especial enguany, perquè puguen atallar les conseqüències negatives de la pandèmia en les economies locals i en les necessitats dels ciutadans que s’hagen vist més afectats”, ha afirmat el director general d’Administració Local.

Such ha agraït la col·laboració de les diputacions de Castelló i de València, que ja han aportat als respectius ajuntaments la part corresponents del Fons de Cooperació Municipal. “Cal lamentar una vegada més que la Diputació d’Alacant no hi responga i que en aquests últims anys haja deixat de transferir 70 milions d’euros als municipis de la província, la qual cosa suposa una clara discriminació respecte a la resta de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el responsable d’Administració Local.

“La Generalitat aposta per la Llei del Fons de Cooperació Municipal, una llei que es començarà a debatre ja en la Comissió de Justícia de les Corts. Precisament en aquesta comissió parlamentària compareixerà aquest dilluns el president de la Diputació d’Alacant i des de la Generalitat el convidem perquè aprofite aquesta oportunitat per a adherir-se al Fons i deixe de discriminar els alacantins”, ha assenyalat Such.

La Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal l’any 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d’euros als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, quantitat a què se sumen ara els 40 milions del fons de 2021.