El Partit Popular d’Alcoi urgeix al Govern local, del PSOE, a posar en marxa un nou model de bons per a fer costat al comerç i l’hostaleria, tal com ve reivindicant des de fa un any. La regidora Lirios García defensa un sistema “àgil per als establiments” amb l’objectiu de millorar els resultats dels dos plans Reactiva Comerç, que només van atorgar el 52,5% dels fons assignats a les ajudes.

La regidora destaca que des de l’inici de la pandèmia de la Covid 19 els sectors de l’hostaleria i del comerç han sigut durament castigats, obligats a tancar primer des del 14 de març fins al mes de maig de 2020 i amb unes condicions molt dures des del passat 7 de gener de 2021. “Els 1.100 negocis de comerç i hostaleria censats a la ciutat necessiten el suport de l’Ajuntament”, assenyala García. El PP porta un any reclamant un model que reduïsca els tràmits burocràtics als establiments.

“Hem reivindicat un nou model en el Consell Econòmic i Social i en el ple. El sector necessita un nou suport per a reactivar el consum de manera urgent”, sosté la regidora. Per a García és “bàsic” que les noves ajudes incloguen també a l’hostaleria, que es va quedar fora dels dos primers plans.

El sistema que des d’abril de 2020 defensa el PP es basa en el fet que és el ciutadà i no el comerç, el que obté el bo o la targeta amb la qual obtindre descomptes en els comerços. En el cas de les targetes, el client aporta una quantitat i l’Ajuntament ingressa el mateix import. La quantia final pot utilitzar-se en els negocis que s’adhereixen a la iniciativa. “Aquest sistema ha sigut reeixit en municipis pròxims, com Ontinyent o Ibi”, manifesta García.

La regidora destaca amb aquesta mena de fórmules, “s’elimina per al negoci la càrrega burocràtica, una cosa de la qual s’han queixat des del principi els establiments, el negoci rep els diners immediatament, és molt atractiu per al consumidor i l’impacte econòmic és notable”.

“Volem que les ajudes que ofereix l’Ajuntament siguen realment eficaces i efectives”, resumeix Lirios García. El primer pla Reactiva Comerç comptava amb 250.000 euros. Només es van utilitzar 10.400 euros. Els 241.600 sobrants van ser oferits en un segon pla. Es van utilitzar només 120.944 euros. En total, els dos plans a penes van aprofitar el 52,5% dels fons. “No podem permetre que quasi la meitat de les ajudes queden sense ús”, subratlla García.

La regidora insta el Govern a posar en marxa aquestes noves ajudes, “que s’ajusten al que realment necessita el sector”. La regidora recalca que, després de més d’un any de crisi per la pandèmia, “el Govern del PSOE ha de reaccionar amb ajudes eficaces que realment permeten reactivar el consum i dinamitzar dos sectors bàsics per a l’economia local”.