La Mostra de Teatre torna a omplir sales i espais de la ciutat en este final de temporada, quan la Cultura i la Vida semblen obrir-se a l’esperança després de molts mesos d’incertesa. Anem a retrobar-nos amb les companyies i els equips de gestió de teatres valencians i d’altres territoris però, a més, tindrem la fortuna d’estar entre el públic i poder conèixer, en directe, per fi, les novetats i les propostes més actuals del sector escènic.

Comença amb NAUTILUS, un clàssic juvenil que s’actualitza des de la mirada del món actual, on els monstres són uns altres ben diferents i els hem creat els humans. El capità Nemo, reencarnat per Juli Cantó, dirigirà la lluita per salvar el planeta des del joc i des de la reflexió ací mateix a la vora, al xicotet escenari del Centre Cultural. Tot seguit, La Dependent omplirà el Calderón amb la seua proposta més recent, ICÀRIA, una historia que sembla de bons i roïns, on res acaba com ho pensàvem.

Així, s’anirà els pròxims dies, d’escenari en escenari i de sensació en sensació, com sempre passa en la Mostra, des de fa trenta anys, en que Alcoi va començar a ser, durant uns dies, reconeguda com a capital del teatre valencià, abans de ser guardonada amb la Capitalitat Cultural Valenciana que, enguany, ens ha distingit i esperonat per anar més enllà i amb més força.