Alcoi es va unir com cada any, cada 18 de maig, a la celebració del Dia Internacional dels Museus, enguany sota el lema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. Per a aquest esdeveniment es van organitzar jornades de portes obertes en el Museu arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes, el Museu Alcoià de la Festa i el Muboma durant els dies 18 i al llarg del dissabte i diumenge previs, amb la finalitat que pugueren ser visitats pel nombre més gran de persones possible.
Es van comptabilitzar un total de 554 visites, 232 van ser el dissabte 15, 243 diumenge 16 i 63 el dimarts 18. Aquestes dades no inclouen al MUBOMA que no ha comptabilitzat encara les visites.
Aquestes persones van poder gaudir a més dels nostres museus, de la Capella amb l’exposició “Poderoses” i una visita guiada. També L’IVAM CADA es va sumar amb la programació durant el dissabte i el diumenge, l’exposició “Cronografías” i el cicle de Corrents Continus amb DJ SET de 17 a 20 h i amb Joe Pask a les 20 del dissabte.
De la mateixa manera, la Fundació Mútua de Llevant durant la jornada del dissabte i en horari de matí i vesprada, va obrir les portes amb l’exposició “Al fil de la Memòria”.
A totes aquestes activitats es va unir com tots els diumenges, el cicle de visites guiades a les Pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco amb visites guiades a les 10,11,12 i 13 hores.
“Hem obtingut unes bones xifres tenint en compte que estem en una recent època de reobertura. Podem destacar que vam tindre visites de fora de la nostra ciutat de persones que s’interessen pel nostre patrimoni cultural en un any d’especial importància, en el qual la nostra destinació ostenta la capitalitat cultural valenciana”, ha explicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.