Els pressupostos participatius per a la infància d’Alcoi ja coneixen el resultat de les votacions que es van dur a terme la setmana del 10 al 14 de maig. Ha participat l’alumnat de 6é de pràcticament tots els centres tant públics com concertants d’Alcoi a més del CLIA i CPEE Tomàs Llàcer, en total 461 estudiants.

Hi havia 21 propostes, 9 de despesa corrent i 12 d’inversió. Cada estudiant havia de votar obligatòriament 3, una de cada opció i la tercera podrà triar entre inversió o despesa corrent.

Aquestes han estat les propostes guanyadores i la seua valoració:

Propostes d’inversió (màxim 20.000 euros)
Instal·lacions de papereres adaptades per a xiquets/tes o per a persones amb diversitat funcional a zones pròximes als centres educatius (24 unitats)
12.000€
Instal·lació de taula de “ping-pong” al parc de Cotes Baixes
8.000€

Propostes de despesa corrent (màxim 5.000 euros)
Jornada de paint-ball
3.085,50€
Jornada de videojocs
786,50 €
Taller de cuina (6 tallers)
1.128€

Ja hi ha dates per a les dues jornades, la de paint-ball es farà el dijous 17 de juny en el poliesportiu Francisco Laporta i la de videojocs el divendres 18 en el CCJ.

Recordem que aquest projecte segueix des de l’any passat el mateix sistema que el ‘dels majors’ és a dir es destina una part per a inversió, en aquest cas 20.000 euros i una altra per a despesa corrent, 5.000 euros. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment. Amb la despesa corrent es poden fer diferents activitats, són iniciatives que no perduren en el temps.

Per dur endavant aquesta edició el professorat va rebre una classe formativa i durant els mesos de març i abril van fer 4 tallers: Ens informem, Investiguem, Treballem en equip i Contrastem les propostes treballant en grup. Tant l’activitat formativa com els tallers van ser oferits de forma telemàtica.

«La pretensió dels pressupostos participatius per a la infància, entenem que és la mateixa que la dels adults, és a dir una forma de participació de la ciutadania en la gestió pública del municipi, mitjançant la qual entre tota la ciutadania pot participar i prendre decisions en l’elaboració del pressupost públic municipal. La infància també és ciutadania de ple dret i consegüentment ha de participar i decidir. No sols escoltar la seua veu, sinó generar les condicions perquè puguen analitzar, proposar i decidir per ells mateixos. La proposta és generar espais propis per a la infància, en la qual, acompanyats per les persones dinamitzadores siguen capaços d’analitzar un aspecte quotidià, per a acabar proposant possibles solucions, construint les seues pròpies respostes i que eixes respostes siguen explicades des de la seua genuïna visió del món», ha explicat la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.