El portaveu de la formació morada, Cristian Santiago, explica que: «Una vegada iniciat el procés de peatonalització al centre de la ciutat, amb l’objectiu de dinamitzar-lo i observant que va augmentant la quantitat de persones que omplin els carrers durant els caps de setmana i dies festius, des de Podem entenem que és necessari que els espais públics siguen els primers en ampliar l’oferta cultural, donant la possibilitat de visitar-los durant eixe temps i obrint així el ventall d’activitats i serveis disponibles en la zona».

Des de Podem plantegen que aquesta mesura podria aplicar-se, per exemple, a la biblioteca central, a l’IVAM CADA, als museus o a qualsevol altre espai públic amb possibilitat de ser visitat i utilitzat per la ciutadania.

«Consultant els horaris d’obertura», continua el Sr. Santiago, «hem pogut observar que, per exemple, el MAF (Museu alcoià de la festa), sí que obri dissabte per la vesprada i diumenge pel matí, mentre que altres, com el museu arqueològic obri soles pels matins de dilluns a diumenge, la biblioteca del Tirisiti obre soles per les vesprades de dilluns a divendres, el MUBOMA, de dilluns a dijous per les vesprades tanca aviat i els caps de setmana i festius obrir pel matí i l’EXPLORA està tancat, temporalment».

Per aquests motius, des de Podem realitzaran un prec en el pròxim ple del mes de juny, que inclourà les següents propostes:

– Ampliació dels horaris d’obertura al públic dels espais municipals del centre de la ciutat.
– Sol·licitar a les entitats i/o administracions que gestionen algun d’aquests espais, l’ampliació d’horaris.
– Programar activitats concretes en espais públics en aquests horaris.
– Previndre els recursos necessaris per a portar a terme l’ampliació, com el personal necessari, la neteja o qualsevol altre.

«La ciutat i la seua gent necessita d’una constant evolució, en tots els àmbits i facilitar l’accés a la cultura és un dels principals objectius de Podem Alcoi», conclou el portaveu del grup municipal.