Alcoi, que té la Capitalitat Cultural de la Comunitat Valenciana aquest any, ha dut a terme la XXX Mostra de Teatre d’Alcoi del 24 al 28 de maig amb públic, respectant la normativa vigent.
La Mostra plantejava l’opció de fer-se amb públic o no, «vam apostar per la cultura segura, amb les circumstàncies amb les quals estem hem pensat que era la millor opció i ha sigut un èxit», explica el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Les actuacions s’han dut a terme al Teatre Calderón, Centre Cultural Mario Silvestre, La Capella de l’Antic Asil, Sala Àgora i Teatro Salesiano. També va haver-hi un espectacle al parc de la Glorieta, amb grups de 10 persones.

«Aquesta edició hem pogut veure nous formats i espais com l’Àgora, la Capella o La Glorieta. Estem molt satisfets, era un repte complicat i vull agrair als programadors i als tècnics el gran treball que han fet, hem pogut gaudir de cultura i hem generat activitat econòmica, dos fets molt importants i més amb la crisi econòmica, social i sanitària que ha provocat la Covid», afirma, Llopis.

Pel que respecta a les xifres hi ha hagut 18 muntatges, 3 estrenes absolutes i 4 estrenes en la Comunitat Valenciana amb 3 companyies andaluses, una coproducció de 4 autonomies (Aragó, Comunitat Valenciana,

Castella La Manxa i Castella i Lleó), una catalana, una altra balear, una basca i una madrilenya. En total, 23 representacions, molt ben valorades pels professionals i pel públic assistent.
A més, recordem que es van inscriure uns 180 professionals, programadors, gestors públics, responsables i tècnics de l‘Institut Valencià de Cultura, distribuïdors, companyies i actors i actrius. La procedència és majoritàriament de la Comunitat Valenciana, així com programadors de sales d’Aragó, Andalusia, Madrid, Albacete, Tàrrega o les Illes Balears, entre d’altres.