La setmana passada Carmen Cervera, la baronessa Thyssen, anunciava que el famós museu Thyssen busca una localitat per albergar la nova subseu del museu. És per això que Compromís Alcoi proposa que la nova seu del Museu Thyssen estiga a Alcoi. A l’actualitat la nostra ciutat ja compta amb una subseu de l’IVAM, segons Guillem “tindre un nou museu d’art a la ciutat complementaria l’oferta actual i consolidaria Alcoi com a capital cultural de primer nivell”.

Per a la regidora de Compromís “una seu com el Thyssen suposaria un importantíssim pol d’atracció, no sols de turistes, sinó també un punt dinamitzador de l’economia cultural, que ara com ara, és una de les més afectades per la pandèmia. A més a més, Alcoi compta amb espais més que suficients per a acollir aquest museu; si anem a gastar 12 milions d’euros en un espai que no té una finalitat clara, com no hem d’invertir per portar a Alcoi un referent mundial”.

Ciutats com Alacant ja s’ha postulat com a possible seu, “no entenem com el govern d’Alcoi encara ni s’ho ha plantejat. Des de Compromís exigim al govern local, que lluite per aconseguir que aquesta seu del museu Thyssen puga establir-se a la nostra ciutat”, diuen.

Consideren que la nostra ciutat disfruta enguany del nomenament de Capital Cultural, i és una gran oportunitat per aconseguir ser la seu escollida.