Des de la setmana passada la nostra ciutat compta amb nous punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, en concret s’han activat els que estan situats al carrer Sant Tomàs de càrrega ràpida de 50 kW i 43 kW i Poeta Joan Valls. Aquest punt compta amb carregadors de doble càrrega semiràpida de 22 kW+22 kW.
A més es col·locarà un nou amb les mateixes característiques en el barri de Batoi, en concret al carrer Montduber i se substituiran els de la plaça Miguel Hernández, Avinguda Hispanitat i plaça Ramón y Cajal que eren de càrrega lenta de 3 kW, per carregadors de doble càrrega semiràpida de 22 kW+22 kW. Aquest últim punt que va ser retirat per la remodelació de la plaça, passarà a estar en el Pàrquing de Sant Mateu.
Actualment a la nostra ciutat existeixen 9 punts de càrrega de vehicles elèctrics en funcionament, carrer filà Almogàvers, Sant Tomàs, Joan Valls, Unió Musical, carrer A de Cotes Baixes, PI Santiago Payá, Hispanitat, Miguel Hernández i Alameda Camilo Sesto, tots ells excepte aquest últim es poden utilitzar a través de l’aplicació d’Iberdrola, el de l’Albereda Camilo Sesto opera amb Fenie Energia i està pendent de ser substituït per un de càrrega ràpida. A més, es col·locarà el de Sant Mateu i Montduber i està en tràmit per a la seua activació un altre punt al carrer Espronceda, d’aquesta manera hi haurà un total de 12 punts de càrrega.
Una de les prioritats del Govern Local és la reducció de la contaminació i de les emissions de CO₂ a la nostra ciutat, per a complir amb aquests són objectius es duen a terme diferents accions, una d’aquestes són les bonificacions en les ordenances fiscals. Les persones que adquireixen un cotxe elèctric o híbrid tenen una bonificació en l’impost de circulació del 75% en el primer any i el 50% a partir del segon.
Cal ressaltar el fort increment de vehicles a la nostra ciutat, en 2009 hi havia un vehicle híbrid, mentre que en 2021 hi ha un total de 439, dels quals 68 són elèctrics de bateria, 341 elèctrics híbrids, 27 elèctrics endollables i 3 elèctrics d’autonomia estesa. És important assenyalar que l’augment es va produint any a any, en 2016 hi havia 18 vehicles híbrids a l’any següent va pujar fins als 60. En 2018 es va decidir augmentar les bonificacions i el nombre de vehicles es va duplicar, arribant als 125, 221 en 2019 i 317 en 2020. Cal subratllar que malgrat les dificultats de l’últim any amb la crisi provocada per la Covid ha augmentat en un 38.49% els vehicles híbrids a Alcoi.
«Podem dir que som una de les ciutats amb més punts de càrrega elèctrica per habitant. Per al nostre Govern la sostenibilitat és un element clau, treballem per la transició ecològica de manera transversal des de totes les regidories perquè és un objectiu comú. Des que es van instal·lar els primers punts de recàrrega fins a l’actualitat, la tecnologia ha evolucionat i ara les persones usuàries, que també han augmentat notablement, tindran un millor servei. Nosaltres continuarem treballant per a millorar la sostenibilitat, perquè no sols millorem la nostra qualitat de vida, també pensem en l’Alcoi del demà», ha destacat el regidor d’Obres i Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.