La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi va crear el primer festival de màgia de la ciutat, sota el nom ‘Alcoi Màgic’. Es va dur a terme els dies 4, 5 i 6 de Juny amb actuacions les 19.00 h. Aquests espectacles màgics han estat organitzats juntament amb l’il·lusionista alcoià Hugo Aracil (Mago Hugo).
Cal destacar que els espectacles s’han dut a terme al Centre Cervantes Jove, CCJ. Les entrades eren gratuïtes i calia adquirir-les anticipadament. Els tres dies es va completar l’aforament de 50 persones, ‘penjant el cartell d’entrades exhaurides’. Per tant 150 persones van gaudir de la màgia.
El festival el va inaugurar el divendres 4 de juny, Abraham Gallego, un mag murcià que va presentar un espectacle familiar titulat “De la TV a tu casa”. Va dur a terme davant dels assistents els seus números màgics que fa a la televisió murciana.
Dissabte 5 de juny va ser el torn del Mago Hugo, va estrenar un nou espectacle, titulat “Cara a Cara”. El nostre artista va fer màgia de prop, amb els jocs màgics que li han permés guanyar diversos premis del món de l’espectacle.
Finalment va tancar el festival, Aryel Altamar, diumenge 6 de juny. És considerat el millor hipnotitzador de tota Llatinoamèrica. Va fer el seu espectacle de mentalisme, on els assistents van poder comprovar els poders de la ment.
«Des de la Regidoria de Joventut, valorem de manera molt positiva la celebració del primer festival de Màgia a la nostra ciutat. Ha estat un èxit en tots els sentits, ja que per una banda, hem aconseguit completar l’aforament dels 3 dies i per l’altra per la qualitat dels espectacles que van aconseguir deixar fascinats a les persones que van participar. Tot açò ens anima a continuar treballant en una segona edició de la mà d’aquest col·lectiu, que ens fa somiar a xiquets i majors», ha afirmat la regidora de Joventut, María Baca.