L’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, ha participat aquest dimecres en la jornada “La ciutat davant el repte de la transformació digital”, organitzat per l’Ajuntament de Barakaldo; l’empresa pública Inguralde, pertanyent al consistori basc; i l’empresa privada Tech Friendly.
Francés ha format part de la taula redona “Cap a una Smart City sensata”, en la qual ha compartit espai –en el seu cas, a través de connexió remota– amb l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el comissionat d’Innovació Tecnològica, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson; i amb el director de Desenvolupament de Negoci de Smart Cities, IoT, Big Data i Sanitat de Vodafone, Gonzalo Fernández.
L’alcalde d’Alcoi ha destacat en la seua intervenció el “caràcter dual” de l’estratègia de digitalització que segueix la ciutat. “La nostra estratègia se centra, d’una banda, a millorar els processos interns de l’Administració local, al mateix temps que situem al consistori com a motor o incentivador d’un procés de transformació digital que afecta la ciutat en diferents àmbits”.
Francés ha destacat projectes com la plataforma “Smart Economy”, amb la qual es pretén ajudar a qualsevol emprenedor, autònom o ciutadà interessat a iniciar una activitat econòmica a la ciutat, facilitant-li totes les dades disponibles de forma combinada per a una millor presa de decisions.
També ha subratllat els avanços d’Alcoi com a Destinació Turística Intel·ligent, un procés que ha servit no sols per a presentar millor l’oferta turística gràcies a les tecnologies immersives, sinó també a obtindre més i millor informació del públic objectiu, dels turistes, saber quins són els seus interessos, calcular la seua estada mitjana o les zones que més visiten per a poder generar un major grau de satisfacció.
Finalment, l’alcalde d’Alcoi ha destacat la creació del parc tecnològic urbà de la Fundició Rodes, projecte que transformarà antics espais industrials en desús en generadors de projectes capdavanters en l’economia del segle XXI, “impulsant un sector cada vegada més present com és el de la robòtica i la digitalització”.
La jornada ha sigut inaugurada per la viceconsellera de Tecnologia, Innovació i Transformació Digital del Govern basc i en ella han participat també altres alcaldes i alcaldesses de municipis com Sant Boi de Llobregat, Màlaga, Bilbao, Alcalá de Guadaira o Sant Feliu de Llobregat. Han tancat l’acte l’alcaldessa de Barakaldo, Amaia del Camp; i el subdirector de Territoris Intel·ligents de Red.es, Arturo Rodríguez.