El Partit Popular secunda que l’Ajuntament d’Alcoi prenga per fi mesurades per a controlar l’estat dels edificis de més de 50 anys d’antiguitat. La regidora Lirios García destaca que la campanya de revisió d’edificis llançada ara després de l’aprovació de la nova ordenança d’Inspecció Tècnica d’Edificis “ve a corregir deu anys de desídia i deixadesa del Govern socialista, en els quals la falta de control es va saldar amb una deterioració terrible del parc habitatges, especialment en el Centre”.

García subratlla que el PSOE “està fent ara tot el que no va fer en deu anys i que va provocar que el Centre s’ensorrara”. La nova campanya informa els propietaris de la necessitat de sotmetre a inspecció als seus edificis. La regidora del PP valora que “per fi” l’Ajuntament torne a requerir als veïns perquè passen les inspeccions. L’Ajuntament no el feia des de 2014. La conseqüència va ser que a penes 91 edificis de més de 2.983 amb més de 50 anys havien sigut revisats cada 5 anys. Aqueix termini s’ha ampliat a 10 anys amb la nova ordenança.

Lirios García sosté que l’Ajuntament “ha de controlar que els veïns compleixen la norma i revisen els edificis”. La regidora apunta que alguns dels edificis que es van ensorrar durant el tràgic temporal de gener de 2020 es van saltar inspeccions. “És bàsic que l’Ajuntament inste els propietaris a complir la norma i a presentar els informes d’inspecció, perquè està en joc la salut del Centre i la seguretat dels alcoians”, manifesta.

García insta el Govern socialista a reforçar el personal del departament d’Inspecció Tècnica d’Edificis per a donar resposta al volum de treball que representa recuperar “10 anys de deixadesa del PSOE”. Als requeriments d’inspecció d’edificis se suma l’augment de decrets de ruïnes i ordres de desallotjament, que s’han multiplicat des de gener de 2020. “És el trist llegat que deixa Lorena Zamorano com a regidora d’Urbanisme”, valora García.

En any i mig, l’Ajuntament d’Alcoi ha decretat la ruïna imminent de 24 edificis i ha ordenat el desallotjament de 48. Entre 2017 i 2019 només va decretar la ruïna de 4 i únicament va promoure un desallotjament. “Aquestes xifres mostren la falta de gestió del Govern d’Antonio Francés durant dues legislatures i que ara és necessari corregir de manera urgent”, conclou García.