L’Ajuntament d’Alcoi rebrà del Govern d’Espanya una ajuda de 251.044 euros per a compensar el minvament d’ingressos patit pels serveis de transport de les Entitats Locals a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la Covid-19 en 2020.

El Consell de Ministres, a proposta dels ministeris d’Hisenda i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, va aprovar una subvenció de 433,9 milions d’euros per a un total de 273 Entitats Locals, entre les quals es troba la nostra ciutat, amb transport públic de la seua titularitat, que han remés en les últimes setmanes la informació sol·licitada pel Ministeri d’Hisenda i compleixen els requisits establits per a això.
L’objectiu d’aquesta subvenció és compensar el minvament d’ingressos patit pels serveis de transport de les Entitats Locals a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la Covid-19 en 2020. Durant l’any passat es va produir una forta reducció de la demanda del servei de transport públic. Malgrat tot, les Entitats Locals degueren mantindre la prestació d’aquest servei en els mateixos termes en els quals el feien amb anterioritat.

La subvenció que correspon a cadascuna de les Entitats Locals que presten serveis de transport públic s’estableix en proporció als ingressos obtinguts per l’aplicació de les tarifes o preus públics en 2019. En concret, s’ha estimat que l’impacte de la pandèmia és equivalent al 40% de tals ingressos, per la qual cosa aquesta és la proporció que per regla general compensarà la subvenció.

L’objectiu del Reial decret que ha aprovat el Consell de Ministres és donar suport als serveis de transport públic, garantir la seua prestació i pal·liar les conseqüències derivades de la crisi de la Covid-19. La subvenció aprovada, de caràcter excepcional, anirà amb càrrec a l’estat de despeses dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2021.

“Hem d’agrair la implicació de totes les administracions per a pal·liar la crisi provocada per la Covid. En aquest cas el Govern Central és el que ajudarà a compensar les pèrdues del transport urbà. Ha mostrat la seua sensibilitat davant una situació en la que s’ha reduït de manera dràstica el nombre de persones usuàries del transport públic, a pesar que el servei continuava prestant-se. Veiem el compromís del Govern d’Espanya amb els Ajuntaments en aquest període de pandèmia. És una mesura que se suma a la suspensió de les regles fiscals en 2020 i 2021, la qual cosa està possibilitant que els ajuntaments puguen usar els romanents de tresoreria”, ha explicat la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó.