El PP critica el retard en l’aplicació de les mesures proposades pels veïns en els pressupostos participatius. Des de 2015 queden per executar 13 accions amb un import de 870.000 euros, la qual cosa representa el 36,25% dels fons assignats pels veïns.

“Aquesta baixa execució resta credibilitat al Govern i fa difícil que els ciutadans participen en l’elaboració dels pressupostos perquè no veuen els resultats”, diu l’edil del Partit Popular Lirios García.

La regidora explica que “encara tenint en compte la situació provocada per la Covid 19, no és normal el que queda per fer. Això demostra una deixadesa total del Govern en la seua funció de gestionar la ciutat”.
A través dels pressupostos participatius, els ciutadans assignen 400.000 euros dels comptes municipals. “És una eina molt interessant que s’ha de potenciar. Per això el primer pas és executar els projectes d’exercicis anteriors perquè els ciutadans es motiven en veure que les seues propostes tiren avant”, manifesta la regidora.

García sosté que la ciutat “necessita un Govern que treballe, perquè no ens podem permetre el luxe de tindre un Govern amb gestió zero i que minimitza la inversió a Alcoi”.
Les iniciatives pendents d’executar des de 2015 fins a 2020, sumen una inversió de 870.000 euros, el 36,25% del pressupost acumulat.

Com a exemples d’importants projectes pendents de realitzar d’anys anteriors, la regidora cita l’espai de concerts amb capacitat per a 400 persones, pendent des de 2015; el centre cívic per als barris d’Eixample i Santa Rosa, amb una partida reservada de 241.000 euros des de 2015, o el pas per a vianants sota el pont de Cervantes, pendent des de 2016 amb una reserva de 110.000 euros. De 2020 la regidora destaca la creació d’una línia vespertina d’autobús al poliesportiu o el canvi de superfície de la pista 2 del poliesportiu de Caramanchel. “No podem defraudar les expectatives dels veïns que s’impliquen aportant proposades per a la ciutat. Si no les atenem difícilment podrem aconseguir més participació”, raona la regidora.