El passat dissabte Joves PV-Compromís Alcoià-Comtat va organitzar la setena edició de les seues Jornades de Formació ‘Ximo Llorca’, amb temàtica LGTBI en aquesta ocasió coincidint amb el mes de l’Orgull. Van assistir com a persones convidades la Vicepresidenta Mónica Oltra, el senador Eduardo Rubiño i l’activista Àlec Casanova.

El mes de juny se celebra arreu del món el mes de l’Orgull LGTBI. Aprofitant aquesta data de reivindicació, les joventuts valencianistes de la comarca van celebrar el dissabte les seues Jornades de Formació ‘Ximo Llorca’, que portaven per títol ‘Amb orgull’. A l’Àgora d’Alcoi es van aplegar més de 60 joves per parlar sobre els drets de les persones LGTBI i les polítiques inclusives.

A aquest acte van assistir com a ponents Mónica Oltra, Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives; Eduardo Rubiño, senador de Más Madrid conegut per les seues intervencions en defensa dels drets LGTBI; i l’activista Àlec Casanova, home trans membre de l’organització Lambda. A més a més, entre el públic es podia trobar a Rafa Climent, Conseller d’Economia, als portaveus de Compromís en Alcoi i Cocentaina, i a membres de l’associació Ponts d’Igualtat.

L’alcoià Samuel Medina es va encarregar de moderar la xarrada, en la qual es va debatre sobre les experiències personals dels convidats i es va fer èmfasi en la necessitat d’una Llei Trans a nivell estatal. També, es va destacar la importància de la mobilització de les persones LGTBI per tal d’aconseguir la plena igualtat en drets.Així mateix, el Secretari Comarcal de les joventuts, Javi Sansalvador, va reivindicar el paper de Joves PV com un referent en la defensa de la diversitat a la nostra societat.