El portaveu del PP a l’Ajuntament d’Alcoi, Enrique Ruiz, fa balanç dels deu anys d’Antonio Francés com a alcalde d’Alcoi al capdavant del Govern socialista de la ciutat. Ruiz és clar: “No ha sigut capaç de donar resposta als problemes de la ciutat”. El regidor destaca la “preocupació ciutadana” per la decadència que pateix la ciutat. “Francés i el PSOE viuen en una realitat totalment diferent a la que pateixen els alcoians”, afirma.

Ruiz insta el PSOE a “reaccionar després de 10 anys d’insolvència per a solucionar els problemes que pateix la ciutat”. El portaveu del PP destaca com a exemples l’aprovació del nou pla general, la creació de nou sòl industrial o la renovació dels contractes dels grans serveis, com a l’aigua o l’autobús, actualment prorrogats. “La meitat de la xarxa d’aigua està per renovar i huit dels 12 autobusos de la flota superen l’antiguitat màxima prevista en el contracte. Però en lloc de corregir aquesta situació, el PSOE la prolonga mantenint els contractes caducats”, resumeix.

“En 10 anys, sosté Ruiz, el govern socialista no ha sigut capaç de solucionar problemes pendents heretats d’anteriors governs, com la legalització de la Rosaleda o la urbanització de Serelles”, critiquen. “El PSOE està obstinat a no tancar les herències d’anteriors governs. Està convençut que no tancar-los és una manera de castigar el PP. Oblida, no obstant això, que a qui realment està castigant és al conjunt de la ciutat”, subratlla el regidor, que afig: “Si portes deu anys governant i no eres capaç de resoldre els problemes, aqueixos problemes són teus”.

El portaveu del PP retrau la resposta que el govern socialista ha donat a la crisi del coronavirus. Especialment crític es mostra Ruiz amb la falta de resposta de Francés a la tragèdia del geriàtric Domus Vaig veure, on van morir 73 residents. “Deia que no tenia informació del que estava passant en la residència quan la pròpia Conselleria de Sanitat ha reconegut que l’informava diàriament. Es va amagar darrere d’una mentida, abandonant als qui més ho necessitaven”, afirma.

Ruiz adverteix que la crisi provocada pel coronavirus no pot tapar les “altres pandèmies” que històricament pateix la ciutat: la degradació del Centre històric, la crisi econòmica i l’èxode de joves per falta d’oportunitats. “Alcoi necessita un Govern que done solucions a aquests problemes històrics”, manifesta Ruiz, que conclou: “Oferim una alternativa moderna, innovadora i ambiciosa que, sense complexos, plantege respostes directes als reptes que preocupen les persones i canalitze el futur de la ciutat”.