El regidor de Cultura, Raül Llopis ha presentat tres propostes expositives que es duran a terme a Alcoi, dins de la programació de la Capitalitat Cultural. En aquest cas és fruit d’un acord de col·laboració que es tancarà amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Aquestes exposicions seran visitades pel seu director José Pérez Pons. Són propostes expositives amb les compres que el consorci ha fet a artistes de la nostra comunitat, entre els quals es troba l’alcoià, Damià Jordà.

La primera exposició tindrà lloc en La Capella de l’Antic Asil, del 18 de juny al 29 d’agost de 2021 amb les obres: Space before place, d’Agustín Serisuelo, Aquestes coses que fem avui en dia, de Damià Jordà i Marinas invertidas, de Vicente Tirado del Olmo. La segona es podrà visitar del 3 de setembre al 31 d’octubre de 2021 i comptarà amb les obres: Aeronave de rescate, d’Olga Diego, Atlas, de Nelo Vinuesa i AUH2631z, de Pau Pascual Galbis. Finalment la tercera exposició serà a la nostra ciutat del 5 de novembre al 9 de gener de 2022 i es podrà veure: La casa y la voluntad de resistir, de Maribel Domènech, A la victoire de …, de Tania Blanco, Paracas, de Teresa Lanceta, “3Dsoundprinter_plastic Bag, d’Hugo Martínez-Tormo i A darwinian point of view, d’Ernesto Casero.

En 2017 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, en el marc del Pla Incentiu del Patrimoni Artistic Valencià, va posar en marxa una línia d’adquisició d’obres d’art, amb el doble propòsit de dinamitzar el mercat artístic contemporani, alhora que reunir un conjunt d’obres representatives de l’estat de la creació artística en la nostra Comunitat.

La primera exposició d’aquest cicle que es presenta a Alcoi amb motiu de la Capitalitat Cultural Valenciana reuneix tres artistes de la nostra Comunitat les obres de la qual exploren des de diferents perspectives l’espai que ens envolta, el que constitueix el nostre paisatge quotidià. La globalització, la voracitat de les grans ciutats, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories, tot això són peces d’un puzle que no acaba d’encaixar i que dibuixa un paisatge que no és fàcil però que és el nostre exacte ecosistema.

Capella de l’antic Asil