El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ja ha lliurat els premis de la I edició del Concurs Ecojuguete – UPV Campus d’Alcoi dirigit a estudiants de 1r i 2n de batxillerat científic, tecnològic i/o artístic i cicles formatius. El concurs està organitzat pel propi campus i per l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i d’Oci (AIJU).

Compta amb la col·laboració dela Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Economía, Industria y Competitividad, y la Càtedra Alcoi Ciudad del Conocimiento, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi.

El concurs ha registrat una gran participació d’estudiants amb representació de 8 centres educatius d’Ontinyent, Castalla, València, Ibi, Castalla i Novelda. L’esdeveniment ha sigut presentat per Santiago Ferrándiz, director acadèmic del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes. També ha participat Enrique Seguí, com a representant d’AIJU.

El present concurs té per objecte despertar l’interés sobre la importància que el disseny de productes té en la vida quotidiana i més concretament en com el disseny pot aconseguir un producte sostenible. Per a participar en el concurs, cada grup ha presentat el disseny d’un producte la principal funció del qual consistisca en un producte ecològicament millor (amb una gestió responsable dels residus, amb un consum energètic responsable/evitant la contaminació….). El concurs s’ha celebrat en format en línia a causa de l’actual situació sanitària marcada per la Covid-19.

Dues modalitats de participació:

Disseny 2D. La temàtica del disseny està orientada a un correcorredor o un carro de nines, per a edats compreses entre 1 a 3 anys.

Disseny 3D. La temàtica del disseny està orientada al disseny en 3D d’un ninot o un joguet d’arrossegament (tren, cotxe, moto, etc).

Premiats
Modalitat 2D
Primer Premi: Arnau Pla, Stephen Mansó i Lola Sanchís del Col·legi Nostra Senyora del Pilar de València. Tutoritzats per Pablo Cortel

Segon Premi: Coral Peidró i Anna Martínez de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi. Tutoritzats per Carmen Calabuig

Tercer Premi: Rebeca Lulana de l’IES Jaume I d’Ontinyent. Tutoritzada per Elena Sanz Micó i Marian Belda.

Modalidad 3D
Primer Premi: Martina Sánchez i Mireia de Miguel de l’IES La Mola de Novelda. Tutoritzats per Yolanda Navarro.

Segundo Premi: Javier Penalva i Luis Sánchez de l’IES La Mola de Novelda. Tutoritzats per Yolanda Navarro.

Tercer premi: Sara Juan i Abraham Malló de l’IES Enric Valor de Castalla. Tutoritzats per Arancha Castelló

Preinscripció en graus

Aquest dilluns 21 de juny, s’obri la preinscripció per a cursar els graus al Campus d’Alcoi de la UPV. L’oferta formativa és la següent:

Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE)
Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes
Grau en Enginyeria Informàtica
Grau en Enginyeria Elèctrica
Grau en Enginyeria Mecànica
Grau en Enginyeria Química
Doble Grau ADE + Turisme
Doble Grau ADE + Enginyeria Informàtica