El Senador Carles Mulet, la diputada Papi Robles i el regidor Màrius Ivorra van comparéixer a l’estació de tren d’Alcoi per posar de manifest el “deficient estat2, diuen, de les Rodalies del País Valencià i especialment la mancança d’inversió a la línia de rodalies Alcoi-Xàtiva.

El senador Mulet comentà « Els Rodalies valencians tenen, sumant els nuclis de rodalia de València-Castelló i d’Alacant, prop de 19 milions d’usuaris anuals. Són, sens dubte, el tren més utilitzat per la ciutadania. No obstant això, la inversió efectiva per part de l’Estat en l’última dècada, dels 3.400 milions d’euros pressupostats, només ha sigut de 300.000 euros. Els anys d’abandonament de la xarxa de Rodalies contrasten amb la forta inversió que hi ha hagut en AVE en els darrers anys. La inversió en el corredor d’AVE des de Madrid fins a València i Alacant ha sigut fins ara de 10.400 milions d’euros»

Papi Robles, diputada de Compromís a les Corts declarava «Des de Compromís venim demanat, i hui ho tornem a fer, una gestió de les rodalies digna, fiable i que recupere els 12 milions d’usuaris anuals perduts en els últims 10 anys. Per aquest motiu, i donat que el govern d’Espanya ha renunciat a millorar la qualitat del servei, des de Compromís demanem la transferència de les competències de Rodalies a la Generalitat Valenciana, juntament amb els diners per a gestionar el servei. Es tracta d’una competència que podem assumir d’acord amb el nostre Estatut d’Autonomia, i que estem disposades a assumir.»

Màrius Ivorra, regidor de Compromís per Alcoi denuncia «Una de les línies de tren amb pitjor servei del País Valencià és la que connecta aquesta ciutat, Alcoi, amb Xàtiva. Les persones que utilitzen aquesta línia, són cada vegada menys, malauradament, degut al lamentable servei que dóna, ho saben prou bé. Ens trobem davant una línia que és de Mitja Distància, amb el cost de bitllet que açò suposa però, que presta un servei propi d’un Rodalies, que és el de connectar localitats i nuclis de població propers. Una línia amb freqüències clarament insuficients, que desincentiven l’ús del tren amb només 2 o 3 trens al dia en cada sentit, i un deficient estat del servei.»

«Des de Compromís – finalitza Ivorra- demanem una millora que ha de passar per la urgent dignificació de la infraestructura, l’electrificació del traçat, l’estudi per a la duplicació de les vies, i la millora considerable del servei entre Xàtiva i Alcoi. Però, a més, volem anar més enllà: Volem que aquesta línia s’amplie, i es reprenga el projecte plantejat fa dècades de connectar Alcoi amb Alacant per tren, una connexió que ens aproparà en tren a municipis com Ibi, Onil o Castalla, i que facilitarà una connexió amb Alacant alternativa al cotxe. Està connexió, no és una quimera, és realitzable i sols en el que costa una desena de km d’AVE tindríem una línia ferroviària digna que vertebre les comarques centrals amb el sud i el nord, sols cal voluntat política per a millorar una línia de la qual segur que en faran ús, milers i milers de persones.»