Un any més, amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l’ELA, el dia 21 de juny, la nostra ciutat se suma a la campanya de sensibilització #LuzporlaELA, que consisteix a il·luminar de color verd la major part de monuments i edificis emblemàtics de tot el país en suport i solidaritat amb les famílies afectades d’ELA i deixar constància que “L’ELA existeix”. En 2020, es van il·luminar 400 edificis i monuments, al costat de 250 localitats de tota Espanya visibilitzant l’esclerosi lateral amiotròfica.

Enguany, al costat de la nostra ciutat també han confirmat diversos municipis de la Comunitat Valenciana que il·luminaran de cap verd dels seus monuments o edificis consistorials: Alacant, Benidorm, Elx, Gandia, Massamagrell, Museros, Moncofa, Sant Joan d’Alacant, Rafelbunyol, València, Petrer, Morella, així com del suport dels municipis Santa Pola i Xirivella que no podran il·luminar, però sí que donaran suport a la visibilitat en les seues xarxes socials. A més, enguany se suma a #LuzporlaELA l’Estadi Ciutat de València del Llevant UD

PARTICIPACIÓ DE LA CIUTADANIA
Totes les persones poden participar des de casa il·luminant la terrassa, balcó, finestra o afegint un mocador verd, per exemple. Hi ha total llibertat perquè es puga donar visibilitat a totes les famílies afectades per l’esclerosi lateral amiotròfica des de casa.
L’Associació Valenciana d’ELA ADELA-CV recollirà les imatges que els envien per a compartir-les. Es poden fer arribar al correu electrònic: prensa@adela-cv.org o per Whatsapp: 640 81 45 91.
També es poden pujar a les xarxes socials etiquetant a l’Associació Valenciana d’ELA ADELA-CV i les etiquetes #LuzPorLaELA #ADELACV. D’aquesta manera, les podran compartir amb tota la comunitat de #AmigosdeADELACV.
“Desitgem que la llum verda il·lumine al màxim per a mostrar tot el suport a les famílies afectades per ELA i reivindicar que l’ELA existeix. Des de l’ajuntament treballem en totes les iniciatives que ens proposen per a donar visibilitat a aquesta dura malaltia, ajudar a mantenir la qualitat de vida dels pacients, reforçar el suport als familiars, així com reivindicar la necessitat d’impulsar la investigació en aquesta patologia”, ha explicat la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia.