El finançament d’aquests llocs de treball correspon a la Generalitat i a l’Ajuntament. Pel que respecta a l’aportació municipal, a principi d’any es va produir la baixa de dos assessors municipals, dos llocs que no van a reemplaçar-se per poder aprofitar així 25.000 euros per contractar personal en serveis socials.

Per al Govern Municipal el Departament de Serveis Socials que comprén entre d’altres a les regidores de Polítiques Inclusives i Igualtat és fonamental, ja que treballa pel benestar de la ciutadania, especialment de les persones amb més problemes, per aquest motiu any rere any augmenten els esforços i la plantilla per atendre millor les necessitats que tenen les persones que viuen a la nostra ciutat. En concret a partir de l’1 de juliol es realitzaran 16 contractacions de 6 mesos.

En primer lloc cal indicar que 9 contractacions seran dins del programa d’Atenció Primària de Caràcter Bàsic. En concret, una persona llicenciada en Psicologia, dues persones educadores socials, 4 persones administratives i dues persones tècniques d’Inserció Social.

Així mateix 6 seran per al SASEM (Servei d’Atenció Específic per a les Persones amb Problemes Crònics de Malaltia Mental), 1 persona treballadora Social, dues persones educadores Socials, dues llicenciades en Psicologia i una persona tècnica d’Inserció Social.

Igualment es farà la contractació d’una persona Educadora Social per a l’EEIIA (Equip Específic d’Intervenció d’Infància i Adolescència)

Cal destacar que aquestes contractacions es realitzen cofinançades per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi. Dins de la part del Consistori, a principi d’any es va produir la baixa de dos assessors municipals, dos llocs que no es reemplaçaran per poder aprofitar així 25.000 euros per a contractar personal en serveis socials.

ES DUPLIQUEN CONTRACTACIONS EN SERVEIS SOCIALS
Cal indicar que l’any 2015 hi havia un total de 34 persones treballant en el Departament de Serveis Socials, en concret, 7 persones tècniques d’administració, 9 auxiliars d’ajuda a domicili, 5 educadores socials, 1 psicòleg i 12 treballadores socials.

Amb aquestes contractacions la plantilla s’incrementarà en 2021 fins a les 68 persones treballant en el Departament: 12 persones tècniques d’administració, 13 auxiliars d’ajuda a domicili, 9 educadores socials, 7 psicòlegs, 17 treballadores socials, 1 agent d’Igualtat, 2 persones assessores jurídic-social, 1 TASOC, 4 persones tècniques d’inserció social i 2 tècniques de promoció d’Igualtat de Gènere.

Açò suposa un increment pressupostari passant dels 1.375.000 euros en 2015 als 2.780.000 de 2021, un increment d’1.405.000 euros i un percentatge d’increment del 102 %.

«Cal destacar l’esforç evident del nostre Govern en polítiques inclusives des que vam arribar a l’Ajuntament, amb més diners i un gran increment en el personal, ara tindrem 16 persones més. En aquest departament tenim a persones que es dediquen a treballar per millorar la vida d’altres persones i gràcies a aquestes noves contractacions encara ho podrem fer millor. A més és important indicar que aquestes contractacions estan cofinançades per Generalitat i Ajuntament i dins de la nostra part, 25.000 euros es poden dedicar perquè no s’ha contractat assessors municipals per substituir als 2 que han sigut baixa» ha destacat el regidor de Recursos Humans, Alberto Belda.