El Partit Popular d’Alcoi retrau al Govern socialista la falta de projecte per a rehabilitar el Centre de la ciutat. La portaveu adjunta, Lirios García, diu que el PSOE s’ha oblidat del llistat de “actuacions urgents” que va elaborar després de l’enfonsament d’edificis provocat per la borrasca Gloria. L’edil considera “tristament significatiu” que ni una sola de les propostes amb les quals l’Ajuntament pretén captar fons europeus estiga encaminada a rehabilitar habitatge en el barri. “Recuperar el Centre és molt més que convertir en zona de vianants”, afirma.

García apunta que el passat octubre el Govern del PSOE va presentar un document, elaborat al juny, amb actuacions urgents de regeneració i renovació urbana. Recollia 55 accions per un import total de 69,6 milions d’euros. “Un any després aqueix llistat ha caigut en l’oblit. El PSOE ni tan sols ha contestat les propostes de millora que plantegem des del Partit Popular”, manifesta.

Per a la regidora, l’anunci d’aquestes actuacions urgents “només perseguia una fi propagandística per a tapar 10 anys d’abandó del Centre que al gener de 2020, amb el temporal Gloria, van tindre unes conseqüències gravíssimes”. La regidora demana al Govern que “deixe els anuncis i es dedique a resoldre els problemes que té la ciutat”.

García reivindica per al Centre històric un projecte d’intervenció basat en una planificació urbanística que conjugue la recuperació i construcció d’habitatges amb la revitalització comercial. “No podem mirar més cap a un altre costat. És el moment de donar resposta a un dels principals problemes d’Alcoi, que és la degradació del Centre”, afirma.

La regidora del PP reclama al PSOE que es “prenga de debò” la situació del Centre. Segons assenyala, “la falta de projecte per al barri li ha valgut al Govern el retret de sis associacions de veïns, que s’han unit per a sol·licitar un projecte de rehabilitació integral per al barri”. García sosté que l’absència de projecte impedeix acudir a Europa a captar fons amb els quals rehabilitar la zona. “Després de 10 anys en el Govern, el PSOE no sap què fer en el Centre. Amb la seua falta d’iniciativa està condemnant al barri”, conclou la regidora.