El regidor d’Ocupació, Empresa i Formació Alberto Belda, junt amb Vanesa Juan, responsable de Desenvolupament i Expansió de l’empresa Transportes Viuda de Tadeo Juan S.A.; Ana Valls, orientadora sociolaboral de la Fundació Novaterra; i Paco Jordá, gerent d’Autoescuela Jordá, van presentar el passat 28 de maig una acció formativa dirigida a un grup de sis alumnes i alumnes encaminada a obtindre el títol d’operador/a d’aparells elevadors.

El programa formatiu, finalitzat el 23 de juny, ha inclòs a més, unes sessions formatives impartides per l’equip d’orientadores sociolaborals de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi i de la Fundació Novaterra, en les quals s’han treballat habilitats transversals que doten a les persones participants de recursos per a impulsar la seua inserció en el mercat laboral.

Aquesta acció sorgeix per part de Transports Vídua de Tadeo Juan S.A. arran de la necessitat detectada per l’empresa d’incorporar a persones joves qualificades en aquest àmbit i davant el desig de brindar-los una oportunitat.

Un dels joves que ha finalitzat la formació ja ha sigut inserit per la pròpia empresa, que ha subministrat un EPI complet als participants en l’acció formativa. Amb la resta del grup es continuarà treballant per a afavorir la seua inserció en el mercat de treball.

El regidor Alberto Belda, destaca que “des de l’Ajuntament d’Alcoi es treballa per conéixer i donar resposta a les necessitats del teixit empresarial així com ajudar les persones desocupades a inserir-se laboralment. A més, iniciatives d’aquesta índole, ajuden a connectar l’oferta amb la demanda del mercat laboral”.