La Policia Local d’Alcoi, degana a tota Espanya en matèria d’educació viària, ha dut a terme al llarg del curs 2020-21 la seua tradicional campanya de formació en matèria de seguretat viària adaptada a la situació de la pandèmia. Han participat la major part dels centres educatius de la ciutat, tant en l’espai habilitat a les Aules Verdes com al mateix centres escolars on també s’ha desplaçat la Policia.

A banda dels continguts habituals, aquest any s’han tractat temes inclosos en la nova ordenança de circulació, especialment dels patinets. Ja que recordem que en el cas dels patinets elèctrics són considerats aquells que poden anar de 6 a 25 km/h i els poden utilitzar a partir dels 16 anys o dels 15 si es disposa del carnet AM de ciclomotor. Per això se’ls ha explicat que si no tenen aquesta edat, no poden anar amb ells o se’ls ha de limitar la velocitat a menys de 6 km/h. També s’han informat de per on poder circular i com ho han de fer.

Així mateix s’ha incidit en la perillositat de circular amb mòbil, no només quan es va amb vehicle, també els vianants poden patir i inclús ocasionar accidents per distraccions amb el telèfon.

A més se’ls ha informat dels nous límits de velocitat en la ciutat, «tal com fan arribar les famílies a la Policia Local, els escolars de la ciutat expliquen en casa tot el que han aprés i després són els primers que insisteixen per fer complir les normes», indica el regidor de Seguretat Raül Llopis.

A banda d’aquestes novetats, es tracten continguts adaptats als nivells, on inclús apareix una Bruixa que els explica als d’Infantil.

Entre els continguts tractats, en el cas d’infantil i primària obtenen un coneixement dels diferents elements que componen l’entorn pròxim, les funcions de les normes i els senyals de circulació dirigides als vianants. Igualment aprenen la senyalització vertical, el significat d’alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn, el semàfor, els senyals dels agents i com han de comportar-se els vianants en l’entorn pròxim, la importància del respecte a les normes de circulació.

Pel que fa a secundària cal parlar d’altres continguts com caminant per la carretera, circulant en bicicleta, conducció del ciclomotor, contacte amb persones víctimes d’accidents de trànsit, accidents de trànsit i el seu entorn i seguretat viària per a adults.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, afirma que «és un privilegi per a la ciutat d’Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l’estat. És important destacar que aquest any ja comptem amb una ordenança de Circulació i que s’ha incorporat als continguts de la Campanya».

«Amb aquestes campanyes formem a futurs conductors i actuals vianants, són normes bàsiques que no només aprofiten per a l’alumnat, també a casa poden transmetre tot el que aprenen perquè tinguem una ciutadania més conscienciada per la promoció d’una cultura de valoració i respecte per la pròpia vida i la dels altres», ha conclòs, Llopis.