L’Ajuntament d’Alcoi ha concedit ja a més de 670 persones autònomes i micropimes les Ajudes Parèntesis, incloses dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una línia de subvencions directes per a sectors afectats per les restriccions derivades de la Covid-19, a través de la qual es destina 1.444.223 euros a la nostra ciutat.

La primera edició de les Ajudes Parèntesis va beneficiar a més de 320 persones autònomes i micropimes, amb ajudes de 2.000 euros i de 200 euros per cada treballador contractat, que ja han sigut pagades pel consistori. En la segona edició, les subvencions han tornat a ser de fins a 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa amb un màxim de deu persones treballadores, més altres 200 euros per cada treballador a càrrec de les persones sol·licitants. Les Ajudes Parèntesis II es van plantejar amb l’objectiu d’ampliar l’abast a 23 noves activitats econòmiques i compten amb una partida de 730.000 euros, procedent del romanent que no havia sigut utilitzat.

En aquesta segona convocatòria es van registrar 443 sol·licituds, de les quals 25 han sigut excloses. De les 418 restants, 67 estan pendents d’esmena i 351 han sigut ja concedides. L’èxit de totes dues convocatòries ha portat a esgotar amb aquesta segona convocatòria el pressupost total previst, per la qual cosa es preveu que alguna subvenció quede pendent de pagament.

De fet, l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, explica que l’Ajuntament ultima ja una nova convocatòria d’ajudes per a fer costat a aquelles persones o sectors que puguen haver quedat exclosos. “Comptem ja amb la línia de finançament i estem ultimant les bases perquè puguen optar el màxim nombre d’empreses. El nostre objectiu és complir amb el compromís que adquirim des del primer moment d’aquesta crisi, consistent a ajudar als qui hagen patit els seus efectes per a situar-nos en la millor situació per a una ràpida recuperació”.

A més, el consistori complementarà aquestes subvencions amb les ajudes previstes en el seu pla ‘Reactiva Alcoi 2021’ i amb les del programa de consolidació d’empreses. En total, el consistori destinarà 2.250.000 euros per a ajudar als nostres sectors productius en 2021.

Sol·licituds
Els establiments de perruqueria i altres tractaments d’estètica han sigut els que més sol·licituds han presentat (141) a les Ajudes Parèntesi II, seguits pel de els comerços al detall de peces de vestir en establiments especialitzats (77 peticions), les dedicades a activitats educatives (43), el transport per taxi (26), el comerç al detall de periòdics i articles de papereria (23) i les activitats de fotografia (22) .