Màrius Ivorra portaveu de la formació declara «La situació de les rodalies al País Valencià és dramàtica, hem perdut 10 milions d’usuaris als últims anys, els trens estan antiquats i amb grans problemes tècnics, falta de línies electrificades, i la nul·la planificació de noves línies i connexions. A la contra tenim els grans anuncis de noves línies AVE a tot l’estat, línies extremadament cares, poc rendibles i poc emprades per usuaris, que abasten la gran part del pressupost. Les línies de rodalia, aquelles que s’utilitzen tots els dies, diverses vegades empitjoren la seua qualitat i espenten als usuaris a altres mitjans de transport com el cotxe, més contaminant i amb més càrrega econòmica per a l’usuari»

«A Compromís Alcoi hem sol·licitat en diverses ocasions la millora del tren Alcoi-Xàtiva, però la tebiesa del PSOE a l’hora d’exigir als seus companys a Madrid fa que les millores siguen molt subtils i lentes – Comenta el regidor Ivorra- La nostra línia requereix més contundència política, tant a Madrid com a les nostres comarques, és per això que presentem aquesta moció, esperant el suport contundent de totes les forces»

Els punts d’acord de la nostra moció demanen:

La transferència de la competència i els fons per a la gestió de Rodalies a la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que contempla el nostre Estatut d’Autonomia.
L’execució immediata de la totalitat de les inversions previstes als darrers 10 anys, que fins ara no arriba al 5%
Instar a la Generalitat Valenciana, a millorar la connexió ferroviària d’Alcoi:
Convertir la línia Xàtiva-Alcoi en una línia de Rodalies.

Cometre les inversions necessàries per a millorar l’estat de les vies, modernitzar els trens, duplicar la via en tot el seu recorregut i electrificar-la, per tal de prestar un servei ràpid, ecològic i que iguale o millore el temps de trajecte en cotxe.

Augmentar les freqüències i acabar amb les incidències de la línia.

Estudiar i projectar l’ampliació de la línia fins a Alacant, connectant Alcoi, els municipis de la Foia de Castalla amb Alacant.

Adaptar la línia a mobilitat reduïda en tots els punts on no estiga.

Instar al govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana a treballar per a la creació d’una xarxa unificada de transport públic que aglutine el tren de Rodalies, el metro, el tramvia i el bus urbà i interurbà, així com serveis públics de bicicletes, sota una marca única de cara a l’usuari, amb un abonament únic i interoperativitat entre els diferents mitjans de transport i amb una integració tarifària.

Màrius Ivorra Finalitza «A Compromís som conscients que una comarca sense una connexió moderna i adaptada als usuaris, i amb connexió amb Alacant, difícilment tindrà un futur viable de creixement tant econòmic com poblacional.»