El Partit Popular d’Alcoi proposa introduir canvis en l’ordenança de Conversió en zona de vianants. El principal partit en l’oposició porta al Ple del divendres una proposta per a ampliar els horaris de càrrega i descàrrega i perquè els veïns no empadronats en el Centre puguen obtindre permís d’accés a l’àrea de la conversió en zona de vianants.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, deixa clar que quan el PP governe Alcoi derogarà l’ordenança per a elaborar una norma concorde a les necessitats del Centre, dels seus veïns i els seus comerciants. “Però fins llavors és necessari introduir canvis en la norma per a corregir les disfuncions i les seues conseqüències”, manifesta l’edil.

En primer lloc, el PP planteja modificacions perquè els veïns del Centre que no estan empadronats a la ciutat i tenen propietats en el barri puguen obtindre permís per a accedir a l’àrea de la conversió en zona de vianants. Les actuals restriccions provoquen que veïns del Centre que no estan empadronats a Alcoi perquè resideixen en altres municipis però que tenen en el barri la seua propietat com a únic habitatge a la ciutat no puguen accedir als seus habitatges. “Hem de permetre l’accés a aquests veïns perquè no acaben per abandonar el barri”, raona Ruiz.

D’altra banda, el PP defensa canvis per a ampliar l’horari de càrrega i descàrrega, la limitació de la qual, genera dificultats tant als distribuïdors com als negocis als quals proveeixen. Ruiz detalla que la proposta amplia l’horari de 6.30 a 11.30 hores entre setmana i de 6.30 a 10.30 hores els dissabtes. El portaveu del PP apunta que són “canvis lògics” que pretenen “ajustar la norma a la realitat del Centre per a evitar el tancament de negocis i la despoblació del barri”.