La ciutat va recuperant activitat i un dels espais que durant l’estiu s’utilitza i té molt bona acollida, és l’amfiteatre Amando Blanquer, a la Zona Nord. És un espai gran, obert i amb un escenari preparat per oferir diferents espectacles de música, dansa i altres disciplines durant tot l’any.

I especialment durant l’estiu i per la seua orientació, just la zona de l’escenari resulta incòmoda pels artistes, ja que el sol els acompanya fins prou avançada la vesprada. També resulta incòmoda la grada per a la gent que assisteix a gaudir de les activitats i deriva en dificultats per estar molt de temps.

«Per això, des de Podem», explica el portaveu del grup municipal, Cristian Santiago, «volem continuar impulsant la cultura alcoiana i entenem l’amfiteatre Amando Blanquer com una oportunitat per a continuar generant condicions favorables que faciliten la promoció, producció i dinamització cultural a la nostra ciutat».

«I en aquest sentit», continua el Sr. Santiago, «des de les administracions públiques s’han de posar els recursos necessaris per a continuar potenciant el sector cultural, sobretot, en un context tan complicat com l’actual. Posant en valor d’aquesta manera iniciatives a l’aire lliure que ens permetin gaudir d’una oferta cultural segura, divertida i en família a través de l’adequació i dinamització dels diferents espais de la nostra ciutat». assevera.

Per aquests motius des de Podem Alcoi realitzaran un prec en el pròxim ple del dia 2 de juliol, amb les següents propostes:

– Valorar la possibilitat de cobrir la zona de l’escenari de la manera més adequada per mantindre la qualitat de les actuacions i acomodar als artistes.

– Valorar la possibilitat de cobrir la grada per poder aprofitar l’espai durant més temps durant l’any.

– Buscar alguna opció per procurar acomodar la grada.

«La ciutat i la seua gent necessita d’una constant evolució, en tots els àmbits i facilitar l’accés a la cultura és un dels principals objectius de Podem a la nostra ciutat», conclou el portaveu del grup municipal.