Un any més, els menors de famílies vulnerables també estan gaudint de les escoles d’estiu, van començar el dilluns 28 de juny. L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la regidoria de Polítiques Inclusives, està portant a terme aquesta opció d’oci que ha arribat a un total de 49 menors, en 4 escoles d’estiu situades en diferents barris de la ciutat. Les escoles d’estiu inclouen per a aquestes xiquetes i xiquets el dinar, també se’ls fa reforç escolar, i una atenció personal seguint els protocols per a la prevenció de la Covid-19. Aquest any la Conselleria aporta 17.440 euros i la Regidoria de Polítiques Inclusives complementa aquesta quantitat fins arribar als 19.370 euros per a fer possible que 49 menors de famílies en risc d’exclusió puguen gaudir d’una escola d’estiu.

En total, 49 menors participen en aquestes escoles, on també acudeixen altres xiquetes i xiquets. A l’escola d’estiu situada al barri de l’Eixample, en Horta Major acudeixen junt amb altres alumnes, 13 xiquetes i xiquets de famílies vulnerables; en el barri de la Zona Nord, hi ha dues, Esclaves i Miguel Hernández amb un total de 22 xiquetes i xiquets, i a Santa Rosa, a El Romeral 14 menors.

Les escoles d’estiu en el cas de les famílies vulnerables, a més d’assegurar per als menors un menú saludable una vegada al dia i proporcionar-los temps de lleure i espais a l’aire lliure amb activitats en les quals estan acompanyats, inclou reforç escolar i al mateix temps, permeten la conciliació de la vida personal, laboral i familiar d’aquestes famílies.

«Des de fa més d’un any estem passant un temps molt dur. Els menors ho han passat malament, ja que no han pogut gaudir del temps lliure com ho feien abans, per sort amb la vacunació cada vegada veiem més prop el final del túnel. Des del Govern sempre hem entés que els menors de famílies en risc d’exclusió havien de gaudir de les escoles d’estiu com la resta. A l’escola d’estiu faran diverses activitats, tindran temps d’oci acompanyats i un servei de menjador, perquè un dels pilars d’aquest projecte és que tinguen el dinar inclòs. Tot açò respectant totes les mesures sanitàries que marca la normativa vigent», explica la regidora de Polítiques Inclusives, Infància i Adolescència, Aranza de Gracia.

L’edil afegeix que «cal recordar que l’assistència és voluntària, però que des de l’Ajuntament, hi ha un equip tècnic que treballa per a detectar aquelles famílies que poden ser beneficiàries del recurs, així com en fer el seguiment d’aquests menors i el seu entorn familiar perquè tot es desenvolupe amb normalitat».