El Partit Popular d’Alcoi vol millorar la comunicació de la comarca amb Gandia. Amb aqueixa fi proposa que la conversió en autovia de la carretera CV 60 (L’Olleria-Gandia) incloga també la CV-62, entre Atzeneta d’Albaida i Montaverner. Aquest és el tram que utilitzen veïns i transportistes de la província d’Alacant per a accedir de forma més ràpida a La Safor.

El principal partit de l’oposició porta al Ple del divendres una moció perquè l’Ajuntament d’Alcoi inste la Conselleria d’Obres Públiques a estudiar el desdoblegue de la carretera CV-62 entre Atzeneta d’Albaida i Montaverner com a complement al projecte bàsic per al desdoblament de la CV-60 entre L’Olleria i Terrateig. La regidora Amalia Payá defensa aquest “enllaç directe” per a millorar la comunicació entre les províncies d’Alacant i de València.

Payá exposa que el projecte bàsic per a la conversió en autovia de la CV-60 entre L’Olleria i Terrateig no contempla la millora de la carretera més utilitzada pels veïns de L’Alcoià i El Comtat: la CV-62, que connecta l’A7 a l’altura d’Atzeneta d’Albaida amb la CV-60 a l’altura de Montaverner. “Deixar fora aquest tram obligarà als veïns de les comarques d’Alacant a recórrer 20 quilòmetres més per a prendre la futura autovia a Gandia des de L’Olleria”, exposa Payá.

La regidora recalca que la proposta de desdoblegue de la CV-62 compta amb el suport de la comissió ciutadana per la millora de la CV-60, format per veïns i empresaris de L’Alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida, La Costera, La Safor i La Marina. Payá assenyala que el desdoblegue de la CV-62 “vertebra les províncies d’Alacant i de València a través de comarques històricament molt unides”. Però a més, recalca, “és un projecte que millorarà l’enllaç amb la CV-60, que actualment és molt perillós amb una doble incorporació”.

La regidora del PP destaca que “aquest tipus d’infraestructures són les que ajuden a millorar la mobilitat del territori, a connectar les comarques de costa amb les d’interior i a millorar la competitivitat de les empreses gràcies a desplaçaments més ràpids i assegurances”.